banner564

Şehitler için tören düzenlendi

Anıtkabire konmak üzere Boğaz Şehitliğinden alınan toprak Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından Büyükelçi Kanbaya teslim edildi

Şehitler için tören düzenlendi
banner598

18 Mart Şehitleri Anma Günü çerçevesinde Türkiye’yle birlikte KKTC’de de törenler düzenlendi.
Lefkoşa’da Tekke Bahçesi Şehitliği, Gazimağusa’da Çanakkale Şehitliği, Girne’de Karaoğlanoğlu Şehitliği, Güzelyurt’ta Atatürk Anıtı, İskele’de Larnaka Şehitleri Anıtı, Lefke’de, Lefke Kemal Özalper Şehitliği olmak üzere ilçelerde anma törenleri düzenlendi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Boğaz Şehitliği’nde de tören yapıldı. Buradaki törene devlet ve hükümet yetkilileri de katıldı.
Tören saat 10.00’da çelenklerin protokol sırasına göre Boğaz Şehitliği’ne sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından bayraklar İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi. 
Boğaz Şehitliği’ndeki törene, Cumhurbaşkanı  Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı  Teberrüken Uluçay, Başbakan Tufan Erhürman, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2. Cumhurbaşkanı  Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tuğgeneral Tevfik Algan, 28.Tümen Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, 39. Tümen Komutanı  Tuğgeneral Erdal Şener, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Maliye Bakanı  Serdar Denktaş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı  Tolga Atakan ve Sağlık Bakanı Filiz Besim de katıldı. 
Muharip derneklerden, siyasi partilerden, kurum ve kuruluşlardan temsilcilerle yetkililerin, vatandaşların da yer aldığı anma törende, KTBK’dan Piyade Üsteğmen Erhan Yalçın günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. 
Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile KTBK Komutanı Tümgeneral Yıldırım Şehitlik Özel Defterini imzaladı.  
Anıtkabire konmak üzere Boğaz Şehitliği’nden alınan toprak Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından Büyükelçi Kanbay’a teslim edildi. Anma töreni şehitlik ziyareti ve kabirlere çiçek konmasıyla sona erdi.

İlçelerde de tören düzenlendi
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü nedeniyle İskele’de tören düzenlendi.
Verilen bilgiye göre törene, İskele Kaymakam Muavini Necmi Karakılıç, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Hava Savunma Binbaşı Barış İldeniz, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Yarbay Mustafa Horkal, İskele Polis Müdür Muavini Ahmet Beşerler, siyasi parti temsilcileri, okullar, kurum, kuruluş ve dernek temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
Çanakkale Zaferi’nin 103.’cü yıldönümünde, Çanakkale’de şehit düşenler Gazimağusa’da Çanakkale Şehitliği’nde gerçekleştirilen törende anıldı. 
Törene, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, 4. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Ali Koruk, dernek, kurum, kuruluş temsilcileri ile bazı yetkililer katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474