banner564

Sendika tarihinde bir ilk

Bel-Sen’in Yönetim Kurulu’nda 3 kadın görev aldı

Sendika tarihinde bir ilk
banner598
Kıbrıs Türk Belediye Çalışanları Sendikası (BEL-SEN) 13. Genel Kurulu’nu geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirdi. BEL-SEN’in yeni yönetiminde 3 kadın üyeye görev verilerek bir ilk gerçekleştirildi.
Genel kurulda konuşan BEL-SEN Başkanı  Fikret Keleş, yetkili oldukları tüm belediyelerde toplu iş sözleşmelerinin yenilendiğini belirterek, çalışanların istekleri ve hakları konusunda gereken özveriyi gösteren yöneticilere teşekkür etti. Ekonomik olarak zor bir süreçten geçildiğini anlatan Keleş, çalışanların önce iş güvenliği sonra da haklarının alınması noktasında örgütlü mücadelenin önemine değindi. Keleş, her alanda olduğu gibi yönetimde de kadın erkek eşitliğini gözettiklerini ve 3 kadın üyeye görev verdiklerini söyledi.
Genel Kurulda sendikanın Kıbrıs müzakereleriyle ilgili tutumu da açıklandı. Bel-Sen yönetimi, Kıbrıs müzakereleri kapsamında varılacak olan bir anlaşmanın siyasi eşitlik, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi temelinde, Güzelyurt’un pazarlık konusu yapılmayacağı, adil ve sürdürülebilir bir anlaşmayı destekleyeceklerini kaydetti.

Yönetimde ilk kez 3 kadın var!
Konuşmaların ardından  yönetim kurulu ve genel başkanlık için tek listeden aday olan Fikret Keleş yeniden başkan olarak seçilirken yönetim kurulu da yeniden belirlendi.
Bel-Sen yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Genel Sekreter: Funda Ergör
Genel Mali Sekreter: Can Ulu
Genel Örgütlenme Sekreteri: Salih Paşa
Tahsildar: Kemal Kayan
Dış İlişkiler Sekreteri:  Gülşen Kumalı
Sosyal ve Kültürel İlişkiler Sekreteri: Gizem Atabek
Eğitim Sekreteri: Mustafa Yeşim 
Lokal Sorumlusu: Can Altınkaya
Böylelikle Bel-Sen’de ilk kez bir kadın, genel sekreterliğe kadar yükselmiş oldu. Aynı zamanda ilk kez Bel-Sen yönetim kurulunda 3 kadın görev aldı. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474