banner564

“Sevdamın adı  Gazimağusa”

UBP ilçe başkanlığından istifa ederek bağımsız belediye başkan adayı olan Güneşoğlu, kentin 20 yıldır kötü yönetildiğini ve bu kaderi değiştireceğini söyledi

“Sevdamın adı  Gazimağusa”
banner598

 HK Ajans

Ülkemizde 24 Haziran’da gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Gazimağusa’dan bağımsız aday olan iş insanı Güneş Güneşoğlu, kentin üzerindeki iktidar kavgasından yorulduğunu belirterek, genç ve birikimli bir ekiple kentin yönetimine talip olduğunu söyledi.
“Neden aday olduğunu” sorusuna yanıt veren Güneşoğlu, “UBP Gazimağusa İlçe Başkanlığından istifa ederek aday olacak kadar” ciddi bir risk aldığını vurgulayarak, “Ya şimdi Mağusa için bir karar veririz. Ya da 20 yıldır devam eden bu anlayış kenti geri dönülmez bir krize sokar. Geçmiş yıllardaki anlayışa bakınca, halen devam eden anlayışı da görünce, anlıyoruz ki Mağusa’nın kaybedecek bir dört yılı daha yok” ifadesini kullandı.
Eşi ve çocuklarının da adaylığına güçlü destek verdiği Güneşoğlu, “Yola çıkarken ilk görüşüne başvurduğum şüphesiz eşim ve çocuklarım. Bu desteği arkamda hissetmek, bana büyük bir güç veriyor. Zira bu süreçte ve elbette kenti yönettiğimiz dönemde, benim için ciddi bir fedakarlık yapacak olan, ailem” dedi.

“Biz seçimi kazanırız”
Mağusa sevdalısı biri olarak bu görev için ne kadar heyecanlı olduğunu gizleyemeyen Güneşoğlu, iş insanı olarak, koyduğu hedefleri gerçekleştirmek için önüne çıkan zorlukları aşmaktan büyük heyecan duyduğunu anlattı. Güneşoğlu, ekibi ile birlikte, Gazimağusa’yı tam anlamıyla bir deniz ve liman şehri yapmak isterken, tarihi dokusuna da sahip çıkarak, dünyanın yeniden ilgi duyduğu bir kent haline getirmek istediklerini söyledi. Bir üniversite kenti olan DAÜ’de, öğrenci- kent bütünleşmesinin tam anlamıyla sağlanamadığı tespitini yapan Güneşoğlu, bunun için de kentin yeniden dizayn edilmesi gerektiğini söyledi.
Güneş Güneşoğlu, genç bir aday olarak, iyi bir baba, iyi bir eş ve bir hayvan sever olarak, arkasına ciddi bir destek olduğunu ifade etti. Güneşoğlu, “Biz bu seçimi kazanırız. Çünkü Mağusalı, bizim gailemizin ne olduğunu biliyor. Makam ve mevki değil, Mağusa sevdalısı olduğumuzu biliyor” dedi.


Soru: Güneş Güneşoğlu’nu nasıl tanımlarsınız?

Güneşoğlu: Ben Gazimağusa’da doğdum. Aslen Baf'lıyız. 11 Ağustos 1974’te doğdum. O günden bugüne kadar Gazimağusa’da yaşadım ve yaşıyorum. Mağusa aşığı bir insanım. 
Bugüne kadar birçok ülkeye gittim, inanın ki Gazimağusa gibi bir şehir görmedim. Bundan dolayı yaşadığım şehri sevmekle kalmayıp, ona katkı yapmayı da görev biliyorum. 

Soru: Sizi Mağusa Belediye başkan adayı olmaya iten neden ne idi?

Güneşoğlu: Mağusa’nın ve Mağusalının sesi, gözlerindeki ışık. Bu kent, üzerindeki kavgalardan yoruldu. Bir iktidar kavgası var ve 20 yıldır devam ediyor. Oysa bu kent, makamı değil, kenti seven bir yönetim kadrosuna hasret. Biz bunu değiştireceğiz. Mağusa Belediye Başkanlığı adaylığımın en büyük sebebi, Mağusa aşığı, Mağusa’yı seven, her zaman katkı yapan, bütün yatırımlarımı Mağusa’ya yapan bir kişi olmamdır. Çünkü başka Mağusa yok.

Soru: Yıllarca UBP’nin içinde mücadele etmiş ve Mağusa İlçe Başkanlığı yapmış birisi olarak neden bağımsız aday çıktınız?

Güneşoğlu: Partimizin almış olduğu bir karar vardı. Fakat partimizin aldığı karardan sonra partilimizin tepkileri oldu alınan karara. Ben bu arada yurt dışına gidip geldim ve geri döndüğüm zaman o seslerin dinmediğini gördüm. Partilim ve Mağusalı birçok partiliden de aday olmam yönünde teşvik edildim. 

Soru: İş insanı olarak Mağusa’ya ne gibi yatırımlarınız oldu?

Güneşoğlu: İş dünyasından geliyorum. Ailemden bu görevi devraldım. O nedenle iş dünyası ile her zaman iç içe oldum. Halk çocuğuyum, her zaman da halkın içinde oldum, çünkü işimiz sokakta. Dumlupınar Türk Spor Kulübü’nün de başkanlığını yaptım. Yatırımcı İş Adamları adlı Mağusa merkezli bir dernek kurduk. Orada kurucu başkanlık yaptım. Daha sonra Dumlupınar Spor Kulübü’ne, Gazimağusa’da sporun dibe vurduğu dönemlerde 2010 yılında başkan oldum. Orada bana başkanlık teklifi geldiğinde; bu görevi tüzük gereği iki yıl yapmayacağımı, böyle egolarımın olmadığını söyledim. 
Ufkum, vizyonum geniş. Çok ülke gördüm, oralardaki yenilikleri biliyorum. Propaganda dönemi başladığında projelerimi de ortaya koyacağım. 

Soru: Gazimağusa otel açısından da çok zengin değil. Konaklamaların şehirde artması adına neler yapmayı planlıyorsunuz?

Güneşoğlu: Kale içini canlandırmak adına konaklamaları burada artırmamız gerekir. Mağusa’da butik otellerin kale içine yapılması gerekiyor. Hatta Palm Beach bölgesi, daha büyük proje ile canlandırılmalı ve büyük bir otel yapılması gerektiğine inanıyorum. Bunun yanında şunu da eklemek isterim. Bölgemizde bulunan DAÜ, uzun zamandır Gazimağusa Belediyesi ile barışık değil. İş adamı olarak söylüyorum, bir başkan adayı olarak değil, bir Gazimağusalı olarak söylüyorum. Mağusa Belediyesi ile üniversite ve halk hiçbir zaman iç içe olamadı. Bunu yapamadık. Dolayısıyla, eğer ben seçilirsem bunu başaracağıma inanıyorum. 

Soru: Aileniz yanınızda mı bu süreçte?

Güneşoğlu: Eşim ve çocuklarım her attığım adımda bugüne kadar hep yanımda oldular. Gerek eşimin ailesi, gerekse benim kardeşlerim, annem-babam olsun her zaman yanımdadırlar. Kulüp başkanlığında da başarılı olmamın sebeplerinden biri de eşim ve çocuklarımın yanımda olmaları. Çünkü ben 8 yılda nerden baksanız 40 hafta, hafta sonları maçta idim, ailemden özveride bulunarak. Onlar benim yanımda durdular ve destek verdiler. Onlara da hoşgörüleri için çok teşekkür ederim.

Soru: Mağusa halkına mesajınız ne olur? Sizi neden seçsinler?

Güneşoğlu: İlk başta da söyledim. Yapabileceğime inandığım için, daha güzel bir Mağusa için, yüzü denize dönük bir Mağusa için, üniversite ile Mağusa’nın iç içe olması için. Çocuklarımıza, gençlerimize sunacağımız imkanların daha da artması adına. Gazimağusa’ya hizmet etmeyi görev edinmiş biri olarak beni seçmelerini talep ediyorum.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473