banner564

Siber: “El birliği ile güzel günlere”

Meclis Başkanı Siber, Büyükelçi Kanbay’a görevinde başarı diledi

Siber: “El birliği ile güzel günlere”
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, görevine yeni başlayan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ı kabul etti.
Meclis Şeref Salonunda yer alan görüşmede konuşan Büyükelçi Kanbay, resmen görevine başladığını ifade ederek, “sizinle komşuyuz, çok güzel ilişkilerimiz olacak. Birlikte bu güzel ülkenizde güzel işler yapacağız” dedi.
Kanbay, Siber’le çalışmaktan büyük mutluluk duyacağını dile getirerek, “İnşallah sizler de benim varlığımdan memnuniyet ve mutluluk duyarsınız” temennisini paylaştı.
Meclis Başkanı Sibel Siber de, Büyükelçi Kanbay’a görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, güzel bir ülkede yaşadıklarını ve hep birlikte, el birliğiyle, işbirliğiyle güzel günlere ulaşacaklarını vurguladı.
Siber, “sizlerle yapacağımız işbirliği, çalışmalar ve görüş alışverişleri hepimizi ortak geleceğe, daha güzele daha iyiye götürecektir” dedi ve Büyükelçi Kanbay’a güzel bir görev dönemi geçirmesini temenni etti.

Kalyoncu, Kanbay’ı kabul etti
Başbakan Ömer Kalyoncu Türkiye’nin yeni Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ı kabul etti.
Başbakanlık’ta 15:15’de gerçekleştirilen kabulde konuşan TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KKTC’de göreve başlamaktan dolayı memnun ve mutlu olduğunu söyledi.
Hem gönlünde hem de zihninde çok güzel projeler olduğunu dile getiren Kanbay amaçlarının hep birlikte daha refah içinde yaşayan, daha güçlü ve daha rekabet edebilir, daha başı dik yürüyen bir Kıbrıs Türk halkı ve devleti oluşturabilmek olduğunu söyledi.
Başbakan Ömer Kalyoncu da önlerindeki dönemin iyi bir dönem olacağını düşündüğünü kaydetti ve bölgenin gittikçe karıştığını ancak kendilerinin Kıbrıs’tan bu karışıklığa farklı bir itme verme iddiasında olduklarını dile getirdi.
Toplumlar arası görüşmelerin hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Kalyoncu, bir sonuç alabilme konusunda herkesin umutlu olduğunu ve bunun da hükümetin daha hızlı hareket etmesini gerektiren bir konu olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474