banner564

Şiddet artıyor

Bakan Saner, son bir yılda ise bakanlığın ihbar hattına 36 kadının yardım başvurusu yaptığını açıkladı

Şiddet artıyor
banner598
Gözde Süreç SARI
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, 2012 yılından bu yana bin 12 kadının şiddete uğrayarak yardım talebinde bulunduğunu, son bir yılda ise bakanlığın ihbar hattına 36 kadının yardım başvurusu yaptığını açıkladı.  Saner, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusuna ilişkin bakanlığın yatırım kaleminde 1 milyon TL’lik bir meblağ bulunduğunu, bu konuda kararlılıkla hareket edeceklerini söyledi. 
   Saner, bakanlığın perşembe ve cuma günü Girne Vuni Palace Hotel’de yer alacak“1. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı” hakkında bilgi vermek amacıyla Golden Tulip Hotel’de yemekli basın toplantısı düzenledi.  Bakan Saner, basın toplantısında yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddeti önleme konusundaki kararlılıkları neticesinde çalıştayın ortaya çıktığını belirtti.
   Bakanlığın kadına yönelik şiddete karşı etkin ve bilimsel mücadele verebilmek için harekete geçtiğini söyleyen Saner, bu konuda ulusal bir eylem planı belirlemek adına çalıştayın önemli olduğunu kaydetti. 

“Evrensel bir sorun”
   Kadına yönelik şiddetin, üçüncü dünya ülkelerinde yaşanan bir olay değil, evrensel bir sorun olduğunu belirten Saner, “Şiddet genel bir temel hak ve özgürlük ihlali ve önemli bir toplumsal sorun” dedi.  Saner, şiddetin sosyo-ekonomik ve eğitim durumu ne olursa olsun, kadınların ortak bir sorunu olduğuna işaret ederek, çalıştay kararları doğrultusunda etkili önlemler alma öncelikleri bulunduğunu belirtti. 
   Sosyal Hizmetler Dairesi’nin çalışmalarına da değinen Saner, mevzuat eksikliği nedeniyle dairenin görev yaparken zorlanmasına karşın özveri ile çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. 

“Şirkete 2 bin TL ceza kesildi”
   Bir soru üzerine Geçitköy’de yaşanan trafik kazasına değinen Saner, ilgili şirkete 2 bin 20 TL ceza kesildiğini, çalışma izni ile ülkeye gelen kişilerin sadece müracaat ettiği alanda hizmet verebileceğini, farklı bir alanda hizmet veremeyeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473