banner564

Şifa dağıtacak

YDÜ Hastanesi Girne Dispanseri düzenlenen törenle açıldı

Şifa dağıtacak
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Girne Dispanseri düzenlenen törenle açıldı.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, açılışa Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, UBP Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel, YDÜ Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S.Günsel, YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen ve davetliler katıldı.
Açılışta konuşan YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen, ülke insanının kaliteli sağlık hizmetine daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla Ocak ayı içinde açılan Güzelyurt ve Gazimağusa dispanserlerinin ardından, Girne dispanserinin faaliyete geçtiğini belirterek, aile hekimliği, iç hastalıklar, pediatri, kadın hastalıkları ve doğum, diş hekimliği dallarında tam zamanlı, kardiyoloji, ortopedi, travmatoloji, kulak burun boğaz ve nöroloji dallarındaysa haftanın belirli günlerinde hizmet verileceğini söyledi.
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S.Günsel de, Yakın Doğu ailesinin bankacılık, eğitim ve sağlık alanlarında faaliyet gösterirken adada birçok ilke imza attığını ifade ederek, faaliyette bulundukları hizmet alanları içinde en hassas oldukları başlığın sağlık olduğunu kaydetti.
YDÜ açıklamasında, törende Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel’in de birer konuşma yaptığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473