banner564

Şimdi daha güçlü

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen seçimleri, Prof. Dr. Necdet Osam kazandı

Şimdi daha güçlü
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde yeni rektörü belirlemek için dün gerçekleştirilen seçimleri , büyük bir oy farkı ile Rektör vekili Prof Dr. Necdet Osam kazandı.
DAÜ’de, 534 yönetsel ve işçi, 254 öğretim görevlisi ve okutman ile 313 öğretim üyesi olmak üzere toplamda  bin 101 kişinin oy kullanma hakkı olduğu seçimlerde 1039 oy kullanıldı.
Rektörlük için yarışan Prof. Dr. Necdet Osam toplam oyların 756’sını, rakibi Prof Dr Abdullah Öztoprak ise 283’ünü aldı.
Seçim sonrası Necdet Osam’ı destekleyen personel büyük sevinç yaşadı. Sonuçların açıklanmasının ardından Rektörlük binasından seçimin gerçekleştirildiği kütüphaneye gelen Necdet Osam büyük sevgi gösterileri ile karşılandı.

Osam: Biz bir aileyiz
Seçim sonuçlarının ardından sıcağı sıcağına bir açıklama yapan Osam, 20 ay önce devraldığı Rektör vekilliği görevinden sonra söz verdiği gibi bugün yeni rektörün belirlenmesi için okulu seçime götürdüğünü söyledi.  Çok değerli bir aday ile yarıştığını belirten Osam, seçimi birincilikle bitirdiğini ifade etti. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin bundan böyle bir aile olarak hareket edeceğini belirten Osam, bugün gösterilen olgunlukla bunun başarılabileceğinin ispatlandığını vurguladı.
Bu sabah senatonun açılacağını ve kendisinin gündemi belirttikten sonra ayrılacağını belirten Osam, senatonun sonuçları değerlendireceğini ifade ederek, “eminim ki senatoda Rektör olarak atanmamı onaylaycaktır” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474