banner564

Sinde’de geçmişe yolculuk

Mesarya halkı dün İnönü’de düzenlenen Nostalji Panayırına akın etti

Sinde’de geçmişe yolculuk
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı İnönü Köyü’nde (Sinde) dün düzenlenen Nostalji Panayırı büyük ilgi gördü.
Sindelileri ve Mesarya bölgesindeki köylüleri geçmiş yıllarına götüren etkinliğin açılışını Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber yaptı.
Açılışa İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Özellikle Mesarya halkının yoğun katılım gösterdiği Nostalji Panayırında kurulan stanlarda, Kıbrıs’a özgü yiyecek ve içeceklerin yanı sıra, takı, elbise, çiçek gibi değişik ürünler satıldı.
 
Vatandaşlar memnundu
Çocukları ile panayırın düzenlendiği köy meydanına akın eden vatandaşlar, sıcağa aldırış etmeden standları gezdiler, bazı vatandaşlar çocuklarını at üzerine bindirerek gezdirdi. Güzel ve keyifli bir Pazar günü geçiren bölge insanı, özellikle yaz aylarında bu tür etkinliklerin daha fazla olmasını istedi. 

Siber: Gençler kültürüne sahip çıkmalı
İnönü halkı yirmi yıl aradan sonra ilk kez gerçekleşen Nostaljik Sinde Panayırı’nda İKSAD tarafından organize edildi.
Sibel Siber festivalde kısa bir konuşma yaparak kültürümüzün önemine değindi. Gençlerin kültürüne sahip çıkmasının önemine değinen Siber, “Böylesine özel bir güne katkı koyan gençlerimizi kutluyorum’’ dedi.

Öncü: Katkımız sürecek
Siber Sibel’in ardından konuşma yapan İnönü Belediye başkanı Ali Öncü, gençleri gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı tebrik etti. “Kültürümüzün devam etmesi sahip çıkıldığı sürece mümkündür” diyen Öncü, İnönü Belediyesi olarak ellerinden gelen katkıyı koymaya devam edeceklerini söyledi.

Sunisi: Birlik ve beraberlik önemli
İKSAD Başkanı Osman Sunisi yaptığı konuşmada uzun yıllardan sonra ilk kez kültür etkinliği düzenlendiğini  dile getirerek, birlik beraberliğin önemine değindi.  Sunisi, İnönü Belediyesi başta olmak üzere kurum ve kuruluşlara koydukları katkıdan dolayı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473