banner564

Sır veda araştırılıyor

Bangladeş uyruklu 29 yaşındaki gencin cansız bedeni misafir olarak kaldığı evde bulundu

Sır veda araştırılıyor
banner598
Melin DOBRAN
Lefkoşa’ya bağlı Haspolat’ta dün saat 09.00 civarında Menaul Haque (E-29) isimli Bangladeş uyruklu kişi, ölü olarak bulundu. 
Edinilen bilgiye göre Gazimağusa’da ikamet eden Haque, misafir olarak Haspolat’ta kaldığı evde hayatını kaybetti. Arkadaşları tarafından cansız bedeni bulunan Haque’ın naaşı, otopsi için Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis Basın Bülteni’ne göre, ceset  üzerinde doktor tarafından yapılan dış muayenede, herhangi bir darp ve cebir izine rastlanmadı. Ölüm sebebi ise yapılacak otopsinin ardından belli olacak.

Bölgede denetim yok
Haspolat’ta yaşayan vatandaşlar, ülkemize çalıştırılmak üzere getirilen 3. Ülke insanlarının, ilkel ve sağlıksız şartlarda barındığını iddia etti. Bu duruma tepki gösteren bölgeliler, “Haspolat’ta yaklaşık 300 civarında Pakistan ve Bangladeş uyruklu işçi yaşıyor. Bu insanların ne şartlarda yaşamaya çalıştığını ve ne şartlarda çalıştırıldığını kimse denetlemiyor. Bir evde 10 kişi kalıyor. Bu insanlar sağlıksız ve ilkel şartlarda yaşıyor. Devlet gelip bu insanları da işvereni de denetlemeli. Birçoğu restoranda, inşaatta ve mandırada çalışıyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2017, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473