banner564

Sıra uygulamada

Hayvanseverler Platformu, Belediyeler Birliği, Lefkoşa, Gönyeli, Dipkarpaz Belediyeleri ve YDÜ ile protokoller imzaladı

Sıra uygulamada
banner598
Hayvanseverler Platformu, ülke genelindeki sokak hayvanları ve barınaklardaki hayvanlar yanında Karpaz bölgesindeki eşeklerin beslenme ve tedavi ihtiyaçlarını karşılamak üzere Belediyeler Birliği, Lefkoşa, Gönyeli, Dipkarpaz Belediyeleri ve Yakın Doğu Üniversitesi’yle protokoller imzaladı.
İmzalanan 4 ayrı protokole, Platform adına Münür Öztürk, Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediyesi adına Başkan Ahmet Benli, Lefkoşa Türk Belediyesi adına Başkan Mehmet Harmancı, Dipkarpaz Belediyesi adına Başkan Suphi Coşkun ve YDÜ adına da Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Murat Tüzünkan imza koydu. Belediyeler Birliği binasında yer alan törende, protokollere imza koyanlar kısa birer konuşma yaptı.Belediyelere suluk dağıtılacak, dağıtımını belediyeler birliği üstlenecek. Platform ile Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol gereğince platform KKTC’deki 28 belediyede kullanılmak üzere suluk temin edecek ve bu sulukların dağıtımını ve yerleştirilmesini de Belediyeler Birliği üstlenecek.

YDÜ  Hayvan Hastanesi’nde kısırlaştırma
Platform, YDÜ ve Belediyeler Birliği arasında imzalanan ikinci protokol, kısa bir süre sonra hizmete gireceği belirtilen YDÜ Hayvan Hastanesi’nde sahipsiz hayvanların kısırlaştırılmasını öngörüyor. Bir diğer protokolde ise, YDÜ mutfaklarından artan yiyeceklerin belediyelerin transferiyle Gönyeli ve Lefkoşa’daki hayvan barınaklarına gönderilmesi planlanıyor. Bu protokole de Platform, YDÜ, Lefkoşa ve Gönyeli Belediyeleri imza koydu.

Dipkarpaz’a suluk ve yemlik
Platform son protokolü ise, Dipkarpaz Belediyesi’yle, bölgedeki hür eşekler için platformun temin edeceği 6 suluk ve su depolarının yerleştirilmesi ve bakımı konusunda imzaladı.

Benli: Vatandaş da duyarlı davranmalı
Gönyeli Belediyesi ve Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli, hayvanların refahı için platformla birlikte bir dizi çalışma yaptıklarını belirterek  protokollerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.Platform ve belediyeler yanında vatandaşların da hayvanlar konusunda duyarlı davranmasını isteyen Benli, Hayvan Refahı Yasası’nı yaygınlaştırmak için de işbirliği içinde çalışmayı istediklerini söyledi.

Harmancı: Elimizden geleni yapmaya hazırız
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Hayvanseverler Platformu’na duyarlı davranışları nedeniyle teşekkür ederek, şehirlerde hayvanların yaşamlarını kolaylaştırmak için imkanlar yaratmak gerektiğini ve Platform’un bu konuda belediyeleri motive edici bir rol üstlendiğini belirtti.

Coşkun: Vatandaş eşeklere gıda yardımı yapsın
Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Platform’un temin etiği suluk ve yemlikler için teşekkür ederek, Karpaz bölgesinde sayısı net olarak bilinmeyen eşeklerin zor şartlarda yaşadığını kaydetti.
Kurak geçen yılın ardından eşekler için gıda temin etmenin de zor olduğuna işaret eden Coşkun, eşeklere gıda temini konusunda vatandaşlara çağrı yaptı ve destek beklediklerini vurguladı.

Tüzünkan: Üzerimize düşeni yapmaya hazırız
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Murat Tüzünkan da, Platform’un kendilerine işbirliği teklifini büyük mutlulukla kabul ettiklerini belirterek, YDÜ Hayvan Hastanesi’nin de kısa bir süre içinde açılacağını bildirdi. 

Öztürk’ten teşekkür
Hayvanseverler Platformu adına konuşan Münür Öztürk ise, 40 sivil toplum örgütünden oluşan platformlarının 2 ay içerisinde gerçekleştirdiği etkinlikleri anlatarak toplanan 12 bin 996 TL’yi ne şekilde harcadıklarını açıkladı. Kendilerine destek olan tüm belediyelere teşekkür eden Öztürk, protokolleri imzalayanlara da platform adına plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 09:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yavuz
Yavuz - 13 ay Önce

Metin Münir'in, Vatandaş ve Mustafa Yüksel'in yorumlarına yazdığı yazıyı okudum.

TS
TS - 13 ay Önce

İnsan zekası kabak tadı verdi, bence artık yeter, bencil insandan daha kötü olmaz herhalde. Yapay zekaya bir fırsat verilmeli .

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473