banner564

Sıra verilecek cezada

Satışa hazır 716 adet Extacy ile yakalanan Turgut Doğan’ı yargılayan mahkemenin 3 üyesinden biri beraat istedi, 2’si mahkumiyet kararı verdi

Sıra verilecek cezada
banner598
Çiğdem AYDIN
  Kuzey Kıbrıs’a geldikten 10 gün sonra uyuşturucu satışına başlayan ve Gönyeli’de gerçekleştirilen operasyonda 8 Şubat tarihinde yakalanan sanık Turgut Doğan hakkındaki davada mahkûmiyet kararı açıklandı. 716 adet extacy türü uyuşturucu hapı piyasaya sürmeye çalışırken suçüstü yakalanan sanık yargılandığı davalardan suçlu bulunup mahkûm edildi. 
    Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık hakkında ceza kararı ise ileri bir tarihe ertelendi.
    Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökan Asafoğulları, Meltem Dündar'dan oluşan mahkeme heyeti sanık aleyhine karar verirken oy birliğine varamadı. Başkan Ömer Güran ve Yargıç Gökan Asafoğulları ortak karar verirken Yargıç Meltem Dündar ise kendi kararını yazdı. Oy çokluğu ile kabul gören Başkan Ömer Güran ve Yargıç Gökan Asafoğulları'nın ortak kararını Başkan Güran açıkladı. Başkan Ömer Güran, sunulan emareler ve dinlenen tanıkların ardından davayı incelediklerini ve sanığın aleyhine getirilen davaların iddia makamı tarafından şüpheden ari olarak ispat edildiğini belirterek sanığı suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı. 
    Mahkûmiyet kararının ardından iddia makamı adına Savcı Aliye Özçınar sanığın sosyal tahkikat raporunu ve sabıkasız olduğuna dair sunduğu evrakların ardından sanık avukatı lehine hafifletici sebepleri sundu. 
   Başkan Ömer Güran mahkemeye sunulan son emarelerin ardında davayı ceza takdirini açıklamak için ileriki bir tarihe erteledi. 
   Yargıç Meltem Dündar ise yazmış olduğu azınlık kararında sanık aleyhine getirilen davaların şüpheden ari olarak ispat edilemediğini belirterek sanığın beraat etmesi gerektiği kararına vardı.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2016, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473