banner564

Sırlarıyla ölüme gitti

Bayraktar cinayetinin zanlısı Mehmet Vechi, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nün 3’üncü katından atlayarak hayatına kıydı

Sırlarıyla ölüme gitti
banner598
Çiğdem AYDIN 
   Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar cinayetinin hemen ardından tutuklanan  kayınpeder Mehmet Vechi, Lefkoşa Polis Müdürlüğü binasının üçüncü katından atlayarak hayatına kıydı. Vechi’nin bu hareketi sadece ailesini değil, polis teşkilatını da sarstı.
   Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde dün sabah saat 09.30 sıralarında meydana gelen olay sonrasında, Vechi’nin çocukları ve diğer aile yakınları Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesine akın etti. Babalarının cansız bedeni ile karşılaşan çocukları, önceden uyarıldığı halde polisin neden önlem almadığı sorusunu gündeme getirdi.

Özel odada tutuluyordu
Şok bir hareketle canına kıyan ve geride birçok cevapsız soru bırakan 70 aşındaki eski TMT’ci Mehmet Vechi son çıkarıldığı mahkemede hakkında 8 gün tutukluluk kararı verilerek Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şubenin yanındaki  özel bir odada tutuklu bulunuyordu. Vechi’nin, geçen akşam nöbetçi polislerden evlatlarını görmek istediği yönünde ricada bulunduğu ve 4 evladından Polis mensubu Ali Vechi’nin  babasını görmek için yanına gittiğinde, ‘bütün çocuklarını birarada görmek istediğini söyleyerek Ali Vechi’yle görüşmediği’ öğrenildi. 

“Tuvalete gitmek istiyorum” dedi
Mehmet Vechi’nin dün sabah saatlerinde görevli polislere tuvalete gitmek istediğini iletmesinin ardından ikinci kattaki tuvalete çıkarıldığı ve ihtiyacını karşılamasının ardından iki polis nezaretinde 4. katta bulunan Cürümleri Önleme Şubesine götürülmek üzereyken polis binasının içinde yer alan ve apartman boşluğuna açılan pencereden kendisini bir anda boşluğa bıraktığı kaydedildi. Bir anda neye uğradıklarını anlayamayan polislerin olayın şokunu atlatmalarının ardından  olay yerine çağrılan 112 acil servisle Mehmet Vechi Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesine kaldırdı. Ambulansa bindirildiği sırada hayatta olduğu belirtilen Vechi’nin hayatını hastanede kaybettiği belirtildi. 

Olaylar nasıl gelişti?
Ülkeyi yasa boğan cinayetle  ilgili uzun bir süredir gözaltında tutulan zanlı Mehmet Vechi'nin sağlık sorunları olduğu bildirilmişti. Polis Genel Müdürlüğü’nün soruşturma kapsamında toplamış olduğu emareler Türkiye’ye gönderilmiş ve DNA eşleşmeleri yapılmıştı. Konuyla ilgili DNA eşleşmeleri önceki akşam Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne ulaşmıştı. Dün sabah ise tutuklu bulunduğu odadan alınan Mehmet Vechi binanın  4.katındaki  CÖŞ bölümüne çıkarılarak son sorgusu yapılacaktı. 

DNA sonuçları eşleşiyor...
Elde edilen bilgilere göre,Türkiye’den gelen sonuçlarda emarelerdeki DNA örnekleri  Mehmet Vechi ve maktul Mehmet Bayraktarın dokularıyla eşleşmiş ve bunu öğrenen Vechi’nin de bu nedenle canına kıymış olabileceği  öne sürülüyor. Olay yaşandığı sırada Vechi’nin yaşı ve hastalığından dolayı ellerinin kelepçi olmadığı iddia edilirken, olay anında Vechi’ye refakat eden iki polis memuru ile ilgili  idari soruşturma açıldığı kaydedildi.

Gürler: Emareler Vechi’nin aleyhine idi...
 PGM Müdür Vekili Pervin Gürler ise konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada, “Dün akşam saatlerinde cinayet ile ilgili gelen emaraler, Mehmet Vechi'nin aleyhine idi. Türkiye’den gelen DNA sonuçlarına göre, ona ait olduğu tespit edilen elbiselerin kendisine gösterilmesi amacıyla Cürümleri Önleme Şubesine giderken, lavabo ihtiyacı olduğunu söyleyerek iki polis huzurunda bulunduğu halde polisin karnına dirsek atarak kendisini üçüncü kattan merdiven boşluğuna bırakmak suretiyle intihar ederek yaşamını yitirdi" dedi. Gürler, tutuklu bulunan Vechi'nin ölümünün ardından Başsavcılık nezatretinde soruşturma başlatıldığını da açıkladı. 


Hastanede gerginlik 
Olayın duyulmasının hemen ardından Mehmet Vechi’nin Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesine akın eden  yakınları polis teşkilatına öfke kustu. Mehmet Vechi’nin kardeşi Hıdır Vechi “Kardeşimi polis öldürdü, bu adam yürüyemeyecek kadar hastaydı nasıl itekler de atlar aşağıya, dava açacağız bu işin peşini bırakmam” diyerek tepki gösterdi. Hıdır Vechi kardeşinin intihar ettiğini televizyondan öğrendiğini kaydetti. Mehmet Vechi’nin kızı Ayçın Vechi ve oğlu Ali Vechi ise babalarının 20 yıllık doktoru olduğunu söyleyen UBP milletvekili Erdal Özcenk’in özel aracıyla hastane morguna geldi. Cinayete kurban giden Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar’ın eşi Aylin Vechi ise hastaneye gelmedi. Mehmet Vechi’nin diğer kızı  Ayçın Vechi ise babasının masum olduğunu esas katillerin dışarıda olduğunu savundu.

Özcenk: Gürler’le Vechi’nin durumunu konuşmuştuk
Otopsiye giren Dr. Erdal Özcenk ise basına şu açıklamalarda bulundu:
“Bir hafta önce ben Sn Pervin Gürler’i aradım ve kaygılarımı bildirdim. Soruşturmanın selameti açısından Mehmet Vechi’nin korunmaya muhtaç olduğunu söylemiştim, intihar edebileceğini de aktarmıştım. Bana  “Merak etme ben senin babanın öğrencisiyim bu soruşturmayı sağ salim sürdüreceğiz” demişti. Maalesef polis teşkilatı sözünde durmadı bir mahkum şu veya bu şekilde suçu  ispatlanmadan intihar ederek hayatını kaybetti, üzgünüm. En çok üzüldüğüm noktada ise cinayetin faili mechul kalmasıdır. Bana aktarılan bir iddia ise Mehmet Vechi’nin evinin sürekli açık olması. Belki de biri cinayeti işleyip bu adamın evine girdi ve eşyalarını aldı elbisesini giyip cinayeti işlemiş süsü verdi. Silah bulunmadı sonuçta. Şu anda kamuoyunun vicdanı bu konuda rahat değil” 

Darp ve cebir izine rastlanmadı
 Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar’ın cinayet zanlısı,  Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde üçüncü kattan atlamak suretiyle intihar ederek yaşamını yitirdiği açıklanan Mehmet Vechi’ye otopsi yapıldığı açıklandı. Polis Basın Bülteni’ne göre, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde 13.25-15.15 saatleri arasında Dr. İdris Deniz tarafından yapılan otopside, Vechi’nin ölüm sebebi “yüksekten düşme sonucu oluşan çok parçalı kafa kemikleri kırığı ve beyin kanaması” olarak belirlendi.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği de bildirildi. Otopside, Mehmet Vechi’nin vücudunda darp ve cebir izine rastlanmadığı da öğrenildi.

Bugün toprağa verilecek
Kuzey Kıbrıs’ta şok etkisi yaratan ve birçok sırla birlikte canına kıyan Mehmet Vechi’nin bugün Sazlıköy’de toprağa verileceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473