banner564

“Sistem miadını doldurdu”

Vatandaşla buluşmalarına Serdarlı’da devam eden Erhürman, Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmeleri, hükümet icraatlarını ve CTP’nin yeni yol haritasını anlattı

“Sistem miadını doldurdu”
banner598

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yurttaşlarla buluşmak için sürdürdüğü ziyaretlere önceki akşam Serdarlı’da devam etti.  CTP’den yapılan açıklamaya göre Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmeleri, hükümet icraatlarını ve CTP’nin yeni yol haritasını katılımcılarla paylaşan Erhürman, “Ülkede 1974’ten beri kurulmuş sistem artık miadını doldurdu” dedi.

Bölge insanının sıkıntıları dinleyen ve not eden Genel Başkan Erhürman, Serdarlı özelinde sadece babutsadan üretilecek ürünlerle bile köyün üretim ve turizm çerçevesinde kalkınabilmesinin mümkün olduğunu, CTP’nin bölgeye bir sonraki gelişinde ayrıntılı çalışılmış projelerini sunacağını söyledi. Erhürman ülkede çözüm olsa da olmasa da halkın üretim konusunda atağa geçmesi gerektiğini kaydetti. 

“Bize düşen, sürecin devamını sağlamaktır”
Rum Meclisi’nin Enosis plebisitinin yıldönümünü okullarda anma yönünde aldığı kararı değerlendiren Erhürman, “Müzakerelerde son aşamaya gelmişken böylesi bir kararı hafife almamız mümkün değil. Son iki gündür gerek DİSİ gerek Rum lider Anastasiadis hatadan dönmenin yollarını aradıklarını ve kararın yanlış olduğunu açıklıyor. Bu iyi bir adım” dedi. 

“Yapmadıkları hukuka aykırılık kalmadı”
Hükümetin “müzakere süreci çöksün diye elinden geleni ardına koymadığını” söyleyen Erhürman şöyle devam etti: “Yapmadıkları hukuka aykırılık kalmadı. Kararnameler, emirnameler, vatandaşlıklar hepsi hukuka aykırı. Bakanlar Kurulu kararı alıyorlar onlar da hukuka aykırı. Güzelyurt Hastanesi ihalesinde de aynı şeyi yaptılar.Kamu yararına aykırılık konusunda da rekor kırıyorlar. Hem hukuku ihlal ediyorlar hem de kamu yararını. Bu da yetmiyor zam üstüne zam yapıyorlar. Benzine, tüp gaza, arpaya, harçlara, elektriğe ve dahası… Biz hükümette olsaydık dünyayı başımıza yıkarlardı. Bir tek mazeret gösteriyorlar; dövizdeki yükseliş! E peki bizim dönemimizde döviz yükselmemiş miydi? Evet yükselmişti. Biz ne yaptık? Bu krizi atlatma yönünde önlemler aldık. Hiç olmazsa uzmanları ve sektör temsilcilerini davet edip neler yapılabileceğini görüştük, bu hükümet gibi oturup seyredip, zam üstüne zam yapmakla yetinmedik. Bunları hükümete de söylüyoruz ama yüzümüze bakıp susuyorlar. 

 “Üretmezsek bu ülkede var olamayız” 
Babutsanın yetiştiği başka ülkelerdeki tarım ekonomilerini incelediklerini ve babutsanın yerinin önemini tespit ettiklerini belirten Erhürman, babutsadan reçel, likör, lokum, yaprağından ilaç, çekirdeğinden yaşlanmayı geciktiren cilt bakım ürünleri yapıldığını ve çok önemli gelir elde edildiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2017, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473