banner564

Şok baskın

‘Casusluk’ ihbarı üzerine Akyar sınır kapısında durdurulan emekli gümrük memuru Canfer Akalınlar’ın aracında askeri ve sivil deniz ulaşımıyla ilgili ‘Gizli belgeler’ ele geçirildi

Şok baskın
banner598

 Suna ERDEN   

Gazimağusa Limanı’ndan emekli çıkan eski Gümrük Memuru Canfer Akalınlar, devlete ait gizli belgeleri ele geçirmekle suçlanıyor. Casusluk ihbarı üzerine Akyar Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçerken durdurulan  Akalınlar’ın aracında yapılan aramada gizli belgeler bulundu. Polis daha sonra zanlının evinde arama yaparak ‘sivil şahısların ulaşamayacağı’ belge ve dökümanlar ele geçirdi.
   Belgelerde askeri gemilerimizin  isimleri, limana giriş çıkış saatleri ve rotalarının yanı sıra sivil gemilerin seyir trafiğini içeren bilgiler olduğu öğrenildi.Deniz yolu ulaşımı ile ilgili stratejik tüm bilgilerin yer aldığı belgelerin 2017-2018 tarihlerine ait olduğu açıklanırken,  poliste sorgulanan zanlının izahat olarak, “Kitap yazacaktım. Bu nedenle bu bilgileri temin ettim” dediği öğrenildi.

Güneye giderken tutuklandı
Devlete ait gizli bilgileri ele geçirmek suçundan tutuklu bulunan zanlı Canfer Akalınlar dün ek süre talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Polis Memuru Löğmen Yücetürk, zanlının 3 Mayıs 2018 tarihinde gizli belgeleri ele geçirme suçundan tutuklandığını söyledi.Polis, 3 Mayıs tarihinde Akyar Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’ gitmeye çalışan zanlının HZ 345 plakalı aracında  arama yapıldığını ifade etti.
Zanlının aracında yapılan aramada Gazimağusa Limanı’na ait gemi giriş çıkış trafik ve rota bilgilerini içeren belgeler bulduklarını kaydeden polis, begelerin 2017-2018 tarihlerine ait olduğunu ifade etti.

Sivil şahıs alamaz
Zanlının evinde de arama yapıldığını, yine 2017-2018 tarihlerine ait gemi rota ve gemi hareketleri ile ilgili belgeler bulduklarını açıklayan polis, ayrıca evde 4 adet dizüstü bilgisayar, UBS bellek bularak el koyduklarını söyledi.
Polis, Ulaştırma Bakanlığı’ndan soruşturma yaptıklarını, bakanlıktan söz konusu belgelerin gizli olduğu, sivil şahıslara verilemeyeceği bilgisi aldıklarını söyledi. Üç gündür tutuklu olan zanlının ifadesinde iki kişinin ismini verdiğini, bu şahısların devlet dairelerinde çalıştıklarını, bu dairelerden ifadeler alacaklarını ve soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, evde ele geçirilen bilgisayar ile USB bellekin inceleneceğini belirterek, zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.Mahkeme talebi kabul etti. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2018, 09:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
eylul kocan
eylul kocan - 6 yıl Önce

Adi gecen sahis hicbir zaman gumruk memurlugu yapmadi, bir haber yapacaksaniz dogru duzgun haber yapin

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473