banner564

Son söz DP’nin

Demokrat Parti yetkili kurullarının onaylaması halinde Zeki Çeler haftaya Çalışma Bakanı

Son söz DP’nin
banner598
Çiğdem AYDIN
CTP-HP-DP ve TDP’nin katılımıyla oluşacak 4’lü koalisyon hükümetinde bakanlıkların dağılımı konusunda uzlaşıya varıldığı bildirildi.
   Diyalog’un güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre; Başbakanlık görevinin yanı sıra CTP’ye 3 bakanlık verilecek. Koalisyonun ikinci büyük partisi olan HP’ye 3, TDP ile DP’ye de 2’şer bakanlık verilecek.
   Diyalog’un daha önce de açıkladığı gibi DP Genel Başkanı Serdar Denktaş yeniden Maliye Bakanı olmayı garantiye almış durumda. Ancak; Turizm Bakanlığı’nı CTP istiyor. DP’ye bunun yerine Tarım Bakanlığı’nın önerildiği iddia edilirken, TDP genel Başkanı Cemal Özyiğit’in ısrarla talep ettiği Çalışma ve Eğitim Bakanlıklarını aldığı öğrenildi. HP’nin İçişleri, Ekonomi ve Sağlık bakanlıklarını, CTP’nin de Dışişleri,Ulaştırma ve Turizm bakanlıklarını aldığı iddia edildi.  
   DP yetkili kurullarının ortaya çıkan bakanlık dağılımını ve koalisyon şartlarını kabul etmesi halinde, TDP milletvekili Zeki Çeler’in Çalışma Bakanı olacağını söyleyen partisine mensup kaynaklar “Bunun gerçekleşebilmesi  DP’nin vereceği son karara bağlıdır”diyor.
   Çeler dünkü ‘Demokrasi ve Barış’ etkinliğine katılarak, yağmur altında yürüyüş yaptı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2018, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473