banner564

Sonuca gidilmeli

Akıncı “Kıbrıs için yeni bir gelecek kuralım” dedi ve ekledi:

Sonuca gidilmeli
banner598
    Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, iki toplumlu iki kesimli federal bir çözüm için artık sonuca gidilmesi gerektiğini vurguladı ve “Kıbrıs için yeni bir gelecek kuralım” dedi.
   Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Akıncı, Birleşik Kıbrıs Partisi’nin (BKP) düzenlediği dayanışma gecesinin onur konuğu oldu. 
   Gecede BKP Genel Başkanı İzzet İzcan’ın daveti üzerine konuklara hitap eden Akıncı, konuşmasının başında Özker Özgür’ün salonda asılı olan posterine atıfta bulunarak kendisini bir kez daha saygıyla andığını kaydetti. Akıncı, “Özker Hoca hayatta olsaydı inanıyorum ki bu yolu birlikte yürüyecektik. Eksikliğini derinden hissediyoruz” diye konuştu.
   Konuşmasında Kıbrıs konusuna ağırlık vererek, çözüm odaklı bir siyasetin izlenmesi gerektiğini kaydeden Akıncı, federal bir çözüm için artık sonuca gidilmesi gerektiğini, bunun için her iki tarafta da irade ve kararlılık olmasının zorunlu olduğunu belirtti. Bu yönde güven yaratıcı önlemlerinin rol oynayabileceğini vurgulayan Akıncı, Kapalı Maraş’ın yıllarca yılanlar ve farelere teslim edildiğini kaydederek, “Biz, kapalı Maraş’ı insanların yapalım diyoruz” diye konuştu.

Akıncı alevi kültür merkezi’ni ziyaret etti
   Akıncı ayrıca Alevi Kültür Merkezi’ne konuk oldu. Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Alevi topluluğunun hala bir Cem Evi’ne sahip olmayışını üzücü bir durum olarak değerlendirdi ve Alevi toplumunun şimdiye kadar teslim edilmeyen hakkının teslim edilmesi gerektiğini vurguladı. 
   Merkez Başkanı Hasan Şaşkara ve dernek üyeleriyle bir araya gelerek sohbet eden Akıncı, Kıbrıs sorununa ilişkin düşüncelerini de paylaştığı konuşmasında Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Alevi topluluğunun en önemli sorunlarından birinin hala bir Cem Evine sahip olmamaları olduğunu çok iyi bildiğini kaydederek, yer tahsisi yapılmış olasına rağmen bugüne kadar bu ihtiyacın giderilemediğini söyledi. 

Bellapais’i ziyaret etti

   Akıncı,  Girne bölgesindeki Ozanköy ve Bellapais (Beylerbeyi) köylerini ziyaret ederek yurttaşlarla sohbet etti. Akıncı ziyaretler kapsamında tarihi Bellapais Manastırı’nın altında yapımına başlanan ve mahkemenin ara emriyle durdurulan atık su arıtma tesisini de yerinde inceleyerek konunun önemine dikkat çekti.
   Böylesi bir tesisin çok önemli tarihi mekânlarından biri olan Bellapais Manastırı’nın çok yakınındaki yer almasının sakıncalarına işaret eden Akıncı, “Manastırın hemen yanına atık su arıtma tesisi yapılmasını sakıncalı buluyorum. Sadece tarihi doku ve çevre açısından değil, üzerinde durulması gereken bir nokta daha var. Bakım ve idame ülkemizin en çok ihmal edilen konularından biridir. Böylesi bir tesisin bakımı ve idamesinin ihmal edilmesi durumunda turizm açısından da sıkıntılar yaratması beklenebilir. Bu konuya da dikkat edilmeli ve her hâlükârda proje yer itibarıyla yeniden düşünülmelidir” dedi. 
   Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Girne’de bulunan Kıbrıs Sanat’ı da ziyaret etti. Merkez’deki çalışmaları bir süre yerinde izleyen Akıncı, daha sonra Kıbrıs Sanat Direktörlerinden Turgay Hilmi’den çalışmalarla ilgili bilgi alarak bir süre sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473