banner564

Sorumlusu Rumlar

İstanbul’daki konferansta konuşan Başbakan Özgürgün,"Kıbrıs konusunda gelinen son nokta pek iç açıcı değil” dedi

Sorumlusu Rumlar
banner598
Başbakan Hüzeyin Özgürgün, İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Halit Aydın Yerleşkesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. 
Kıbrıs meselesinin tarihi gelişimi konusunda bir konferans veren Özgürgün, bu meselenin gençler tarafından iyi bilinmesinin önemli olduğunu vurguladı. 
Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın, Başbakan Özgürgün'e bir plaket takdim etti. 
Konferansın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başbakan Özgürgün, "Kıbrıs müzakerelerinde gelinen son nokta nedir?" şeklindeki soru üzerine şunları söyledi:
"Bugün tabii Kıbrıs konusunda gelinen son nokta pek iç açıcı değil. Bunun sebebi de Kıbrıs Rum Meclisi’nin yaklaşık bundan 20 gün önce aldığı Enosis'i kutlama kararı. Enosis, Kıbrıs’a felaket getiren, binlerce kişinin ölmesine, kaybolmasına yol açan ve bugün gelinen aşamada Kıbrıs’ın kana bulanmasında esas nedeni teşkil eden kelimedir. Enosis, Kıbrıs’ın Yunanistan’a bağlanmasıdır. Bunu kutlamak demek bu kadar ölümün, bu kadar felaketin ardından hiç ders almamış olmak demektir. Kıbrıs Türk tarafı olarak ve anavatan Türkiye ile birlikte görüşmelerden çekildik. Bunun sebebi de bu Enosis kararının, Rum Meclisi'nde alınmış olmasıdır. Orada iradeyi temsil eden bir meclis, büyük bir çoğunlukla oturmuş ve Kıbrıs’ta Enosis’i okullarda, yani çocuklara, gençlere, miniklere Enosis’i kutlayıp bunu ileriye yayma siyaseti getirmiş. Böyle bir ortamda da görüşmek mümkün değil."
Özgürgün, "Biz her zaman söylüyoruz anavatanımız ne kadar güçlüyse Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de o kadar güçlüdür. Bugün gelinen aşamada da biz hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunu, yapısını, demokrasisi ve bütün kurumlarıyla bir devlet, gerçek bir devlet olduğunu ortaya koyacağız. Bundan sonra Rum tarafı düşünsün artık ne olacağını" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2017, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474