banner564

Sorunlar uzlaşıyla çözülecek

Bakan Dürüst, Memur-Sen’i ziyaret ederek çalışma hayatı hakkında bilgi aldı

Sorunlar uzlaşıyla çözülecek
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Memur-Sen’i ziyaret etti. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Dürüst’e ziyarette Bakanlık Müsteşarı Bumin Paşa ve Bakanlık Plan Proje Müdürü Şifa Soğukpınar eşlik etti.
Memur-Sen Başkanı Mındıkoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada Dürüst’ün çalışma hayatıyla ilgili hassasiyetlerini ve her zaman diyaloğa açık olduğunu bildiklerini kaydetti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de konuşmasında Memur-Sen’in KKTC çalışma hayatı için çok önemli olduğunu belirterek, yaptıkları davetten ve Memur-Sen’i ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Sendikacılık tepkisel eylemler temeline dayanmaz”
Dürüst, “Demokratik teamüller çerçevesinde, sendikaların eylem yapması, tepkisel eylemlerde bulunması bir hak olduğunu kabul etmenin yanında, sendikacılığın sadece tepkisel eylemler temeline dayanmadığı, gerçek işlevinin hem üyelerinin haklarını korumak hem de halkımızın daha kaliteli hizmet alması yönünde katkı koymak olduğunun altını çizmek isterim” dedi.
Hedeflerinin gerek kamu çalışanlarının gerekse de özel sektör çalışanlarının, çalışma yaşamını daha kaliteli bir noktaya getirmek olduğunu ifade eden Dürüst, “Bu hedefe, yasalarla ve yetkili sendikalarımızın katkıları ve yönlendirmeleriyle ulaşabileceğimizin de bilinciyle hareket ediyoruz” diye konuştu. Dürüst, çatışma kültürünü değil, uzlaşı kültürünü önde tutarak, diyalog yoluyla sorunların çözülebileceğini ve güzelin ancak bu yolla yakalanabileceğini de ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2017, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473