banner564

Stratejik işbirliği

İstanbul’a giden Biden, Türk hükümeti ile bölgesel sorunların yanı sıra Kıbrıs’ı da görüşüyor

Stratejik işbirliği
banner598
ABD Başkanlık filosuna ait bir uçakla dün saat 20.20’de eşi Jill Biden ile birlikte İstanbul’a inen Joe Biden için Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evin’de yoğun güvenlik önlemleri alındı. 
Biden, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan ve ABD’nin Ankara Büyükelçiliği yetkilileri tarafından karşılandı. Biden, yoğun güvenlik önlemleri altında Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne geçti. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden burada Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi
Davutoğlu burada yaptığı açıklamada, Biden'ın bu ziyaretinin, bütün bu altyapı üzerinde daha kapsamlı bir istişare için çok uygun bir zemin oluşturduğunu söyledi.  “Davutoğlu,  Kıbrıs konusunda da kendisinin Kıbrıs ziyaretiyle ivme kazanan müzakereleri de tabii ele alacağız” dedi. 

“Kıbrıs müzakerelerini de ele alacağız”
Davutoğlu, iki ülkenin istihbarat, diplomasi ve askeri yetkililerinin Washington ve Ankara'da çok yoğun görüşmeleri olduğuna değinerek, şunları söyledi:
"Sayın Biden'ın bu ziyareti, bütün bu altyapı üzerinde daha kapsamlı bir istişare için çok uygun bir zemin oluşturuyor. Zamanlı ziyareti dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Kıbrıs konusunda da kendisinin Kıbrıs ziyaretiyle ivme kazanan müzakereleri de tabii ele alacağız. Türk ve ABD idarecileri bir araya geldiğinde hiçbir zaman dosya tamamıyla bitmez, zaman da yetmez. Biraz sonra onları istişare edeceğiz, bugün de Atlantik Konseyi toplantısında birlikte dinleyicilere hitap edeceğiz. Tekrar kendisine 'hoş geldiniz' diyorum."

Biden: Birbirimize karşılıklı çok güveniyoruz
 Joe Biden da Davutoğlu ile uzun zamandır görüşmediklerini ifade ederek, Hem dost hem de NATO müttefiki olan Türkiye'de bulunduğum için çok mutluyum. Dostlar birbirlerini merakta bırakmaz" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2014, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474