banner564

‘Sultan’ nihayet geldi

10 günden beri Gazimağusa limanında bir konteynır içinde bekletilen koşu atları bugün Libya’ya hareket ediyor

‘Sultan’ nihayet geldi
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Adana Hipodromundan alınan ve geçtiğimiz hafta Çarşamba akşamı Gazimağusa Limanına getirilerek bir konteynır içinde bekletilen koşu atları bugün Libya’ya gidiyor. Atları Libya’ya götürecek geminin gecikmesi nedeniyle geçtiğimiz günlerde konteynırdaki 14 attan ikisi gaz sıkışması sonucu ölmüştü.

Atları Libya’ya götürecek olan Sabah Shipping acentesine ait  “Sultan”  adlı  geminin dün Gazimağusa  Limanına gelmesi ile atların içerisinde bulunduğu konteynır gemiye yüklendi.

 

Houkan üzüntüsünü seslendirdi

Sabah Shipping Direktörü Mahir Houkan yaptığı kısa açıklamada,  atların ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Organizasyon zayıflığından dolayı böyle üzücü bir durumun yaşandığını anlatan Houkan, atlar Gazimağusa Limanına geldiği zaman kendisinin hiçbir şekilde haberdar edilmediğini iddia etti. Atların Libya’ ya gönderilmek üzere dün yola çıkarılmasının planlandığını ancak denizde fırtına olasılığı olduğundan dolayı atların da güvenliği açısından geminin bugün yola çıkacağını kaydeden Houkan, atların sağ salim bir şekilde Libya’ ya ulaşmalarını temenni etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2014, 02:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474