banner564

Sürati araştırılıyor

Bisiklet sürücüsü İlyas Avşar’a çarparak ölümüne neden olmakla suçlanan araç sürücüsü Oğuz Padak tutuklandı

Sürati araştırılıyor
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’da önceki gün meydana gelen ve 72 yaşındaki İlyas Avşar’ın yaşamını yitirdiği trafik kazasında ihmali olduğu ileri sürülen araç sürücüsü Oğuz Padak dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada savunma kazanın önlenemez bir kaza olduğunu öne sürerken, soruşturmayı yapan polis, araştırmalarının sürdüğünü belirterek süre istedi.
   Mahkemeye meseleyi aktaran Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Müfettiş Muavini Ertaç Ertan, 2 Eylül 2018 tarihinde saat 11.40 sıralarında 15 Ağustos Bulvarı üzerinde yönetimindeki EF 898 plakalı aracı ile Akyar Sınır Kapısı istikametine doğru seyreden zanlının, bisikleti ile sağa dönüşe geçen İlyas Avşar’a çarptığını söyledi. Ertan, İlyas Avşar’ın önce Gazimağusa Devlet Hastanesi, ardından ise Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat ettiğini söyledi.
   Soruşturmanın yeni başladığını bildiren Ercan, mahkemeden süre talep etti.

Kaza önlenemezdi
   Zanlı avukatı Batur Sağlamer, kazanın önlenemez bir kaza olduğunu ve bisiklet sürücüsünün kazada ihmali olduğunu ileri sürdü. Batur’un, kaza anında zanlının süratini sorması üzerine Ercan, zanlının, 45 km hızla gittiğini ileri sürdüğünü, ancak kendilerinin bu yöndeki araştırmalarının sürdüğünü söyledi.
  Yargıç Mine Gündüz, zanlının 2 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473