banner564

Sürece tam destek

Nami, BM yetkililerinin ortak açıklama metninin ortaya çıkmasından memnun olduklarını kendisine bir kez daha ilettiklerini belirtti

Sürece tam destek
banner598

Washington temaslarını tamamlayarak New York’a geçen Dışişleri Bakanı Özdil Nami, BM Genel Sekreteri’nin Siyasi İşlerden Sorumlu yardımcısı Jeffrey Feltman ile görüştü.

Bakan Özdil Nami, BRT’ye, ABD temaslarını değerlendirdi.

Özdil Nami, BM yetkililerinin ortak açıklama metninin ortaya çıkmasından memnun olduklarını kendisine bir kez daha ilettiklerini belirtti.

Toplantıda Feltman’ın BM Genel Sekreteri Ban’ın sürece destek veren ve bugüne kadar konulan katkıları da takdir eden özel mesajını da ilettiğini söyledi.

Nami, görüşmede, Feltman’ın Kıbrıs konusunun en üst düzeyde gündemlerinde olduğunu kendisine söylediğini de kaydetti.

Bakan Nami, “New York’ta bugünlerde Ukrayna temelli çok yoğun bir gündem var. Herkes bu konuya odaklanmış durumda. Fakat buna rağmen BM’de 2 numara sayılan Feltman seviyesinde Kıbrıs konusuna bu hafta vakit ayırması ve yakın ilgilerinin devam edildiğinin ifade edilmesi önemliydi” dedi.

 

Temaslar oldukça faydalı geçti

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un özel danışmanı Aleksander Downer’in görevini tamamladığını ve Ada’ya bu hafta veda ziyaretinde bulunacağını hatırlatan Nami, toplantıda bu konunun da ele alındığını, BM’nin katkılarının hangi seviyede nasıl ele alınması ve sonuç alıcı müzakere sürecinin nasıl kurgulanması gerektiği konusunda karşılıklı görüş alış verişinde bulunduklarını kaydetti.

Nami, temaslarının oldukça faydalı geçtiğini vurguladı.

Kıbrıs’la ilgili genel anlamda bir odaklanma olduğunu gördüğünü ifade eden Nami, “bir başarı şansı olduğunu düşünüyorlar ve bu başarı şansının diğer sorunlu bölgelere de örnek teşkil etmesini arzu ediyorlar. diğer taraftan Kıbrıs meselesinin çözümünün hem Kıbrıslılar için ama bölge için de çok önemli olduğunu ve özelikle Türkiye AB ilişkilerine getireceği rahatlama ve hidro karbonların bulunmasıyla ortaya çıkacak yeni durumun olumlu bir şekilde bütün bölgeye yansıtılması bütün bunlar ilgilerini çekti.” dedi.

Bakan Nami, ilerleme yapılması için ne katkı yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır oldukları mesajını hemen hemen her temasta duyduğunu da sözlerine ekledi.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 02:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473