banner564

Tabiplerden tam destek

Filiz Besim, hükümetten ve Meclis’ten sağlık alanındaki ciddi sorunlarını gündemlerine almasını ve ciddi bir devlet reformuna gidilmesini istedi

Tabiplerden tam destek
banner598
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) 58. yaşını kutluyor. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim, hükümetten ve Meclis’ten sağlık alanındaki ciddi sorunları hiç vakit kaybetmeden gündemlerine almasını ve ciddi bir devlet reformuna gidilmesini istedi. Besim, KTTB’nin ülkenin geleceğine yapılacak her türlü olumlu kararın yanında olarak destek vereceğini söyledi.
KTTB Başkanı Filiz Besim ve birlik yöneticileri birliğin 58. yıldönümünde, 2014 yılını değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Genel Başkanı Dr. Bayazit İlhan ve eski başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ile yönetim kurulu üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen de katıldı.
Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim, yaptığı konuşmada, Birliğin tarihçesi hakkında bilgi verdi ve “Biz bugünün Kıbrıslı Türk Hekimleri, 58 yıl önce 20 kişiyle dikilen bu bayrağı büyük bir onur ve gururla taşımaya devam ediyoruz” dedi.
Birliğin güçlü hukuksal ve kurumsal yapısına rağmen bazı sorunları da irdelemek gerektiğini söyleyen Besim, şöyle konuştu:
“Kuzey Kıbrıs’ta 1978’den beri sağlıkta süregelen sistem arayışları, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin tüm çalışmalarına, zorlamasına ve uğraşlarına rağmen bugüne dek sonuçlandırılamadı. Bugün ülkede sistemin doğru oluşturulamaması ise gerek kamu, gerekse özel sağlık hizmetlerinin sunumunun organizasyonunda ciddi aksaklıklar oluşmasına neden olmaktadır. Çalışanın mutlu olmadığı, hastanın ise kaliteli ve güler yüzlü hizmete her zaman kolay ulaşamadığı bir sistem, ya da sistemsizlikle karşı karşıyayız.”

“Siyasal ve toplumsal irade eksik”
Sistemin doğru organize edilememesinin en büyük kök sorunlarının siyasal ve toplumsal irade eksikliği olduğuna dikkat çeken Besim, sağlığın artık kısır döngü parti ve hükümet politikalarının üzerine çıkarak gerçek anlamda bir devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini ve bu konuda hükümetin yanı sıra tüm siyasi partilerin, Meclis’in ve sivil toplum örgütlerinin görev alması ve sorumluluk hissetmesinin de şart olduğunu vurguladı.
Besim, Sağlık Çalıştayı’nda “sağlıkta olağanüstü durum ilan edilme zamanı geldi, hatta çoktan geçti” diyen Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin bu sözlerinin üzerinden bir yıl geçtiği halde sağlık sisteminde ciddi bir iyileşme sağlanamadığını söyledi.

“Denetimsiz tıp, diş ve diğer sağlık fakülteleri...”
Tabipler Birliği Başkanı Besim, geçen yıl da çok ciddi uyarılar yaptıkları ama o bağlamda hiç bir önlem alınmayan, haklarında politika geliştirilmeyen Kuzey Kıbrıs’ın çok ciddi bir başka sorununun da denetimsiz tıp, diş ve diğer sağlık fakülteleri olduğunu belirterek, laboratuarı insan olan bu fakültelerin alacağı öğrencilerin hem kalite, hem de sayı olarak çok ciddi şekilde denetlenmesi gerektiğini kaydetti. 
Besim sözlerini şöyle tamamladı:
“KTTB’nin bu anlamlı ve tarihi yıldönümünde, sadece bazı ana başlıklarını sıraladığımız toplumsal ve ülkesel sorunlarımızdan dolayı, onurla hüznü birlikte yaşamaktayız. Hem onurluyuz, hem de buruğuz. Biz KTTB olarak temel konumuz sağlık olmasına karşın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşanan tüm bu sorunlardan dolayı buruğuz. Bu sorunların en kısa sürede çözümlenmesinde ısrarlıyız. Toplumsal esenliğimiz ve geleceğimizle ilgili bu sorunların çözümüne etkin katkıda bulunmaya da her zaman olduğu gibi hazırız.”

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473