banner564

Taçoy: Rumların uzlaşmaya niyeti yok

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Rum tarafının, Kıbrıs konusunun yaşamsal noktalarındaki tutumunda uzlaşmaya yanaşacaklarına ilişkin en küçük bir belirti olmadığını; 2004’ten bu yana olduğu gibi, bilinen tezlerini ileri sürüp zamana oynadığını gözlemlediğini belirtti.

Taçoy: Rumların uzlaşmaya niyeti yok
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Talat’ın, Kıbrıs konusundaki durum bu şekilde iken, “önemli ilerlemeler” sağlandığını söylemesini “oldukça ilginç” olarak değerlendiren Taçoy, Kıbrıs Türkü’ne, önemli ilerlemeler olduğunu ifade edenlerin, bahsettikleri önemli ilerlemelerin neler olduğunu ve kimin lehine yaşandığını açıklaması gerektiğini kaydetti.
Taçoy “Halkımız neyin ne olduğunu çok iyi anlamıştır. Bunu ortadan kaldıracak hiç bir adım Kıbrıs Türklerinin onayını alamaz. Barış, antlaşma istiyoruz ama Rumların aklında olan, masaya getirdikleri barış değil Kıbrıs Türkü’nü esir etmek, 1974 öncesine götürmektir. DP UG halkımızla birlikte bu zihniyetle mücadele etmeye kararlıdır” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474