banner564

Tahsilat arttı

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, belediyenin bugünkü ekonomik şartlarını ve ilk 100 günde yaptıklarını kamuoyuyla paylaştı

Tahsilat arttı
banner598
Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, yöneticilerin görevinin sorunları anlatmak ve onların arkasına sığınmak değil, sorunları çözmek ve halka yaşanabilir yerleşim yerleri yaratmak olduğunu vurguladı.
Öztaş, bu yöneticilik anlayışıyla 4 yıllığına belediye başkanlığına seçildiğini kaydederek, belediye meclisi üyeleri ve personelle görevini layıkıyla yerine getirmek için çalıştığını belirtti. Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, "Değişen, Gelişen Geçitkale yolunda ilk 100 gün" başlıklı yazılı açıklamayla, belediyenin bugünkü ekonomik şartlarını ve ilk 100 günde yaptıklarını kamuoyuyla paylaştı. Geçitkale, Çınarlı, Mallıdağ, Yamaçköy, Sütlüce, Nergisli, Çamlıca’nın belediye sınırlarında yer aldığını hatırlatan Öztaş, yöneticilik anlayışının, bu köylerdeki sorunları dinleyip çözmek ve halka yaşanabilir yerleşim yerleri yaratmak olduğunu ve halkın da kendisini bu anlayışla seçtiğini vurguladı.Sözünü verdiği projelerin bir kısmını başlattıklarını kaydeden Hasan Öztaş, Geçitkale Belediyesi’ni devraldığı 4 Temmuz 2014’teki durumu özetledi.
Öztaş, mevcut idari yapıya müdahale edilmediğini, gerekli iyileştirmeler yapılarak temizlik ve su işleri birimi gibi birimler oluşturulduğunu, personelin özlük haklarının ödenebilmesi için devletten yardım talebinde bulunulduğunu ve personel için tek tip üniforma sistemine geçildiğini bildirdi.
Tüm belediye çalışanları arasında ayrım yapmayan bir yönetim oluşturduklarını, çalışanları da, kendi iş alanlarındaki görevlerinde siyasetten uzak uygulamalar yapmaları konusunda uyardıklarını kaydeden Hasan Öztaş, belediyeyi 1.3 milyon TL’si İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta’lara, geri kalanı da iç piyasaya olmak üzere toplam 2 milyon TL civarında borçla devraldıklarını; 1.5 milyon TL de alacakları olduğunu söyledi.
Tahsilâtı yapılamayan bu alacakların tahsilâtı için gerekli girişimleri başlattıklarını açıklayan Öztaş, böylece Geçitkale’de Haziran ayında yüzde 39 olan tahsilatın, Eylül ayında yüzde 63’lük bir artış gösterdiğini bildirdi.
Öztaş, “Belediyemizi bu şekilde devraldık ancak başta da belirttiğim üzere bizlerin görevi sorunları anlatmak ve onların arkasına sığınmak değildir” diyerek Geçitkale Belediyesi sınırlarındaki bölgeyi yaşanabilir bir yer haline getirmenin en büyük hedefleri ve görevleri olduğunun bilinciyle çalıştıklarını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2014, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473