banner564

Talat: Birbirimizi sokakta bulmadık

Oktay Kayalp’in ilçe başkanı seçildiği kongreye, CTP’nin Mağusa’daki önemli isimlerinin katılmaması dikkat çekti

Talat: Birbirimizi sokakta bulmadık
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Girne İlçesi 12-13 Kasım’da yapılacak olan 26. Olağan Kurultayı öncesinde başlattığı ilçe kongrelerine dün akşam Gazimağusa ile devam edildi.
Oktay Kayalp’in tek aday olarak girdiği kongreye, CTP’nin Gazimağusa milletvekillerinden Ferdi Sabit Soyer, Asım Akansoy ve Arif Albayrak katılmazken, Teberrüken Uluçay ile Erkut Şahali salondaki yerlerini aldı.
CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat kongrede yaptığı konuşmada, Gazimağusa İlçe Örgütünde yaşanan huzursuzluk ve bölünmüşlüğe dikkat çekerek sert bir konuşma yaptı.
Merhum genel sekreterlerden Naci Talat’ın “Biz birbirimizi sokakta bulmadık” sözüne atıfta bulunan CTP lideri, kongreye katılmayan partililere gönderme yaptı.
Kıbrıs’ta yaşanan süreçte CTP’lilerin birbirlerine küsme lüksü olmadığını dile getiren Talat, “Kongreye gelmeyen arkadaşlarımızı bugün bu salonda görmek isterdim” dedi.

Kayalp’ten zeytin dalı
İlçe Başkanı seçilen Oktay Kayalp ise konuşmasında, parti içindeki dargınlıkları sona erdirmek için çalışacağı sözünü verdi. Gazimağusa ve ilçeye bağlı belediyelerin hepsinde CTP’nin yerel seçimlerde başarıyla çıkmasını kendisine hedef koyduğunu belirten Kayalp, yeni CTP için daha çok çalışacaklarını kaydetti.

Partililerin ilgisi yoğundu…
CTP Mağusa İlçe Kongresi’ne partililer yoğun ilgi gösterdi. Rauf Raif Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen kongreye katılanlar, yeni CTP’nin ilk günü olduğu ve Kasım’daki kurultaydan sonra Tufan Erhürman başkanlığında yollarına devam edeceklerini belirtti. Kasımdaki kurultayda genel başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılan CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman da Gazimağusa İlçe Kongresi’ne katılanlar arasındaydı. 

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474