banner564

Talihsiz Samuel

Gülseren’de serinlemek için denize giren ve boğulma tehlikesi geçirerek hastaneye kaldırılan 20 yaşındaki Nijerya uyruklu öğrencinin beyin ölümü gerçekleşti

Talihsiz Samuel
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Dipkarpaz’da önceki gün Ayfilo sahilinde ölümle burun buruna gelen ve boğulma tehlikesi atlatan GAÜ öğrencisi Necmettin Ele’nin şoku atlatılmadan dün de Gazimağusa’daki Gülseren sahilinde üzücü bir olay yaşandı.
Arkadaşları ile beraber Gülseren’de, askeri gazinonun yan tarafında bulunan ve “Eski Escape” diye adlandırılan bölgede saat 14.30 sıralarında denize giren 20 yaşındaki Nijerya uyruklu DAÜ öğrencisi Samuel Akinrinlola boğuldu.
Arkadaşları tarafından yarı baygın vaziyette sudan çıkarılan talihsiz öğrenci önce Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne ardından ise Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Denizden, Coşkun Gören çıkardı…
Arkadaşları ile eğlenmek amacı ile gittiği Gülseren’de kayalıkların bulunduğu kısımdan suya atlayan Samuel Akinrinlola dalgalı olan denizin içerisinde arkadaşlarının da şaşkın bakışları arasında bir anda çırpınmaya başladı. 
Talihsiz öğrenciyi sudan çıkaran Coşkun Gören isimli vatandaş olayı, “Genci denizin içerisinde hareketsiz olarak yatarken gördüm. Koşarak kendisini denizden çıkardım. Ardından da olay yerine ambulans çağırdım” diyerek anlattı.

“Ambulans geldiğinde yaşam belirtisi yoktu…”
Ambulans gelene kadar gence yaklaşık olarak 1 litre deniz suyu kusturduklarını en son gencin ağzından köpük geldiğini söyleyen diğer görgü tanıkları, Samuel  Akinrinlola’nın solunumunun olmadığını belirttiler. Olay yerine gelen Ambulans ile Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Akinrinlola’nın  duran tüm yaşamsal fonksiyonları hastanede yapılan yoğun uğraşlar sayesinde yeniden canlandırıldı ve Nijerya uyruklu genç yaşama geri döndürüldü.

Siyasal bilimler bölümünde okuyordu
Hayata döndürülen Akinrinlola, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı ancak beyni uzun süre oksijensiz kalan gencin ne yazık ki beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi. 
Nijerya’dan ülkemize okumak amacı ile gelen ve henüz 20 yaşında olan talihsiz genç Samuel Akinrinlola Doğu Akdeniz Üniversitesi Siyasal Bilimler bölümünde öğrenim görmekteydi. Samuel Akinrinlola’nın arkadaşlarıda olayı duyar duymaz Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne koştu. Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473