banner564

Tarıma can verecek

Ankara’da Çavuşoğlu ile görüşen Eroğlu, “Tünel projesi ile sulama hatları eş zamanlı bitirilecek” dedi

Tarıma can verecek
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ankara’da Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştü. Görüşmede, Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC’deki Tünel projesi ile sulama hatlarının eş zamanlı bitirileceğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Eroğlu, “Bu suyun yılda 75 milyon metre küp kapasitesi var. Ancak şu anda 20 milyon metre küpü kullanılıyor. Geri kalanının sulamada kullanılması için sulama projeleri bitti. Allah nasip ederse oradaki ovaları sulayacağız. Ve inşallah orada muhteşem ürün deseni ile ekonomi gelişecek. İhale edip her iki ovayı da sulayacağız” dedi.
Bakan Eroğlu, şu anda KKTC’de tartışılan ihalenin geçiş protokolüne göre içme ve kullanım suyu temini DSİ’nin sorumluluğunda olmasından dolayı, daha önce 1 yıl olarak çıkılan ihalenin devamı olduğunun da altını çizdi.

Çavuşoğlu: Halkın büyük kısmı suya kavuştu
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bakan Veysel Eroğlu’nu her ziyaretinde su konusunda bir adım daha ileri gitmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Çavuşoğlu, “Göreve geldiğimiz günden itibaren su sorununu çözebilmek için birlikte büyük bir işbirliği yaparak anlayışla halkımıza içme kullanım suyunu çok özverili bir fiyatlandırma süreci geçirdik. Ve geçiş dönemi protokolünü imzalayarak halkımızın büyük bir kısmına suyu ulaştırdık. 252 km eksik alt yapıların biran önce tamamlanarak tüm halkımıza suyun ulaşabilmesi için TC hükümeti ile uyum içinde çalışıyor olmaktan memnunuz. Tünel projesinin ihalesinin yapılmış olması ve sulama hatlarının eş zamanlı bitirileceğinin müjdesini almamız bizi ayrıca mutlu etmiştir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474