banner564

Tartışmaya hazır

Erhürman, siyasi istikrarı sağlayacak tek oluşumun Başkanlık sistemi olmadığını söyledi

Tartışmaya hazır
banner598

 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı,  Anamuhalefet Lideri Tufan Erhürman, CTP’nin yeni dönemde izleyeceği üç bacaklı yol haritasının; Kıbrıs sorununa bir an önce kapsamlı çözüm bulunması, proaktif bir dış politika ve kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi yaratmak” olacağını kaydetti.

Erhürman, ülkede ciddi bir siyasi istikrar sorunu olduğuna da değindi. ‘Siyasi istikrar’ dendiğinde hemen Başkanlık sisteminin akla geldiğini belirtti.
Erhürman, ancak siyasi istikrarı sağlayacak tek oluşumun Başkanlık sistemi olmadığını, belirterek, alternatifleri tartışmaya açık olduklarını ifade etti.
Erhürman, CTP’nin bu dönemde önüne koyduğu “3’lü yol haritası” veya “3’lü vizyonunu” şöyle açıkladı:
“Bu yol haritası temelde 3 ayak üzerinde yükselen bir yol haritasıdır; bunlar Kıbrıs sorununa bir an önce kapsamlı çözüm bulma hedefidir.
Biz bir an önce çözüm isteyen bir partiyiz, dolayısıyla sırf müzakere olsun, müzakerelerde görünelim diye müzakere etmeyi doğru bulmuyoruz. Biz bizi çözüme ulaştıracak bir müzakere istiyoruz.”
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, yol haritalarının ikinci ayağının da; “kısa vadede kapsamlı çözüme ulaşılamayan koşullarda bizi adım adım çözüme yaklaştıracak, uluslararası hukukun içine sokacak ve uluslararası toplumla buluşturacak hamleleri proaktif bir dış politikayla hayata geçirmek” olacağını kaydetti.
Erhürman, yol haritalarındaki üçüncü ayağının ise; “Kuzey Kıbrıs’ta kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomik modeli kurmak” olduğunu söyledi.Bu noktada kendilerine her zaman “bu mümkün müdür acaba, bizim gelirlerimiz yeterli midir” sorusunun sorulduğunu ifade eden Erhürman, şöyle devam etti:
“Turizm ve yükseköğretimden elde ettiğimiz gelir ölçeğimize göre yüksektir. Turizm sektörü ile ciddi bir şekilde tanıtım ve pazarlama konusunda yeni politikalar üretebilirsek ve teşviklendirme politikalarını da gözden geçirirsek ülkeye gelen turist sayısını hem artırabiliriz hem da daha nitelikli turistin ülkeye getirilmesini sağlayabiliriz.
Yine programlamalarımızı yaparken öncü sektörler, özellikle turizmi ve diğer üretici sektörleri geliştirirsek, turizm tarım sanayi sektörlerini bir araya getirirsek bunlar işbirliğini başarabilir ve kendi ürettiğini kullanırsa diğer kesimlerin de gelir elde etmesi sağlanır.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473