banner564

Ekim’de karar çıkmaz

UBP tabanı hem Tatar’ın Cumhurbaşkanlığına aday olmasını istiyor, hem de koalisyonun çökmesinden korkuyor

Ekim’de karar çıkmaz
banner598

  Ulusal Birlik Partisi (UBP) tabanı, genel başkan ve Başbakan Ersin Tatar’ın, Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması için baskı kurmaya devam ediyor. Önceleri; bu yöndeki talepleri geri çeviren Başbakan Tatar ise son zamanlarda ‘parti yetkili kurullarında’ alınacak karara saygı göstereceğini söylüyor. Ancak tatar bu konuda acele edilmemesini; sağlıklı bir karar verebilmek için daha kapsamlı tartışmaların yapılmasını öneriyor. Diyalog’a konuşan önemli bir isim “Ekim ayı sonunda hatta Kasım’da partinin aday saptaması yapması mümkün görülmüyor” dedi.

   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; Tatar’ın adaylığını destekleyen ve bunda ısrar eden partinin güçlü isimleri, diğer yandan UBP-HP koalisyonunun bu yüzden dağılmasından endişe ediyor. Böylesi bir durumda ülkenin hükümetsiz kalacağını değerlendiren UBP çevreleri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin kapsamlı kamuoyu araştırması yapılmasını öneriyor.

Saner: Son söz parti meclisinde

   UBP Genel Sekreteri Ersan Saner de dün yaptığı açıklamada UBP’nin hiçbir şeyden etkilenmeden ve sadece halkı, devleti düşünerek, kimsenin ne ifade ettiğine bakmadan ay sonunda başlatacağı çalışmalarla, Cumhurbaşkanı adayını saptama yoluna gideceğini vurguladı.
Saner, yapılacak temas ve çalışmalardan sonra Parti Meclisi’nin bir arkadaşlarını UBP’nin destek vereceği aday olarak belirleyeceğini ifade etti.
Saner, yazılı açıklamasında,  “Hiçbir parti, kişi ya da kuruluşun UBP’ye ‘senin adayın şu olmasın, bu olsun, sen aday göster veya gösterme’ deme hakkı yoktur. UBP Tüzüğü gayet net olup UBP’nin adayının Parti Meclisinde alınacak kararla belirleneceğini hükme bağlamıştır” dedi.

Halk reformları bekliyor
Saner, “UBP-HP hükümeti beş ay önce ülkede biriken sorunların aşılması için kurulmuştur” ifadelerini kullandı. Halkın önemli reformlar ve icraatlar beklediğini dile getiren Saner, “Hal böyleyken basında 7 ay sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle hükümet ortakları arasında sorun yaşandığının yazılıp, bu yönde yorumlar yapılması bizler açısından doğal ve doğru değildir” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2019, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473