banner564

‘Karanlık döneme girdik’

Federal çözümün terk edilmesinde sorumluluğun Anastasiadis’e ait olduğunu söyleyen Talat “Akıncı artık Kıbrıs sorununu çözemez” dedi

‘Karanlık döneme girdik’
banner598

  KKTC’nin ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Omega” ve “Alithia” isimli Rum yayın organlarına, Kıbrıs sorununu ve KKTC’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi.

    Alithia röportajı “Mehmet Ali Talat Alithia’ya: Karanlık Döneme Döndük... Kıbrıs Sorununda Çıkış Ümidi Olmayan Çıkmaz, Suçlama Oyunu ve İki Devlet Çözümü Konusu… Akıncı Artık Kıbrıs Sorununu Çözemez… Federasyon Çözümünün Terk Edilmesinin Sorumlusu Anastasiadis” başlık ve spotlarıyla aktardı.
   Alithia’ya göre, federasyondan başka bir çözüm şeklinin tartışmaya açılmasından Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i sorumlu tutan Talat, “Türkiye’nin, Anastasiadis’in  tavrını, iki devleti masaya koymak için kullandığı” görüşünü ortaya koydu.
   Talat “İki devletin masaya getirilmesiyle Denktaş dönemine geri dönüyoruz. Bütün müdahil taraflar birbirini suçluyor. Durum karanlık. Denktaş dönemine döndük” ifadelerini kullandı.
Röportajda 2020 baharında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için aday belirleme çalışmaları da sorulan Talat’ın,  ne şahsının ne de partisi CTP’nin  Cumhurbaşkanı Akıncı’yı destekleyeceğini sanmadığını söylediği, ileri sürüldü.
   Talat “Akıncı’yı desteklemeniz söz konusu değil mi?”  sorusunu yanıtlarken “Zannetmiyorum. Bunu net söylediğimi sanıyorum. Bir şey başarılmasını istiyoruz. Bu da çözümdür” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473