banner564

Tavla cevabı

Siber’e; “Politikaya yeni girmiş hanımefendi” diye seslenen Eroğlu, 1963’ten beri siyasetin içinde olduğunu ve halk için çalıştığını söyledi

Tavla cevabı
banner598
Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, önceki gün sırasıyla Güneşköy, Aydınköy ve Lefke’yi ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Eroğlu bölge sakinlerinin sorunlarını dinledi ve Kıbrıs konusuyla ilgili vatandaşlara bilgi verdi.
Eroğlu’nun ziyaretleri sırasında, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, UBP Güzelyurt İlçe Başkanı ve Milletvekili Kemal Dürüst, Milletvekili Ali Pilli, DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz, DP-UG Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel, DP-UG Lefke Örgüt Başkanı Özkan Mavioğlu, Güzelyurt eski milletvekilleri Ahmet Çaluda ve Mutlu Atasayan ile Lefke eski belediye başkanı Mehmet Zafer de hazır bulundu.

Siber’in tavla eleştirisine cevap
Eroğlu ziyaretlerde yaptığı konuşmada, halkı için çalıştığını vurgulayarak, şöyle dedi:
“Politikaya yeni girmiş bir aday hanımefendi, Kıbrıs’ın sesini duyuracağıma tavla oynuyormuşum diye beni eleştirmeye kalkışıyor. Ben nerde ne yapacağımı iyi bilirim. Halkın içindeyim, halkımla dün de bugün de hep beraberim. Fırsat buldukça kulüpleri ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet ediyor dostlarım, arkadaşlarımla tavla oynuyorum. Ama ben seçildiğim günden beri dur durak bilmeden, gece gündüz demeden halkım, ülkem için çalışıyorum. Kıbrıs konusunda çok çaba gösterdim. New York’a 9 kez gittim. Almanya, İsveç, Brüksel’e gittim. New York’a gittiğimizde birçok ülkenin devlet yetkilisi ile görüştüm. Ofisime de gelen bir çok yabancı misyon şefiyle görüştüm. 1963’ten beridir olayların içindeyim, halkımın yanındayım. Halkım için çalışıyorum. Yaptıklarımız, icraatlarımız görmek isteyenler için ortadadır. Ülkenin dününü ve bugününü çok iyi biliyorum. Bu yüzden kimse bana ders vermeye kalkmasın.”

“Çiçeği burnunda milletvekili hanımefendi”
Cumhurbaşkanı adaylarının, sanki hükümet başkanı seçiliyormuş gibi vaatlerde bulunduklarına işaret eden Eroğlu, “Çiçeği burnunda milletvekili olan bir hanımefendi, partisinin hükümette olduğunu unutarak bütün bakanların yetkilerini toplamış gibi konuştukça konuşuyor. Ben kadınların sesi olacağım diyor” dedi.

“Ben herkesin sesi olacağım”
Erğlu, kendisinin asla vatandaşlar arasında ayrım yapmadığını belirtti ve şöyle dedi:
“Ben kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı herkesin sesi olacağım. Kıbrıs Türk halkının sesi olacağım. Yanlış konuşmalar yapmak, seçim için her şeyi mübah saymak doğru bir anlayış değildir.”

“Lefke, yatırımlardan yeterli pay almıyor”
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ziyaretleri çerçevesinde ayrıca, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği’ni ziyaret ederek bölge halkının sorunlarını dinledi.
Cumhurbaşkanı’nın bu ziyareti sırasında dernek yöneticileri bölgedeki hastanenin kapanmaması gerekliliği üzerinde durdular ve Lefke’nin yatırımlardan gerekli payı alamadığından yakındılar.
Cumhurbaşkanı Eroğlu da konuşmasında, bölgeye ne kadar yatırım yapılırsa o kadar iyi olduğunu belirterek, “Böylece dünyaya ve özellikle de Rum’a, bölgeye sahip çıktığımızı göstermiş oluruz. Lefke Avrupa Üniversitesi benim dönemimde kuruldu ve faydaları görülüyor. Duble yol yapımına biz karar verdik, şimdi proje uygulanıyor ve gerek tarımsal alanda gerekse diğer alanlarda daha yapılması gereken çok şey var” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474