banner564

Tedirginlik var

Vatandaşlar giriş çıkışlarda etkin denetim yapılmasını istiyor

Tedirginlik var
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Ülkenin eski yıllara oranla çok fazla suçla ve suç çeşidi ile karşılaşıldığını ifade eden vatandaşlar, bunun nedeninin ülkeye kimlikle giriş-çıkışların denetimsizliğinden kaynaklandığını belirtti. 
Suç çeşitlerinin son yıllarda arttığına vurgu yapan vatandaşlar, bunun önüne geçilmesi için etkin denetim yapılması gerektiğini ifade etti. Diyalog’a konuşan vatandaşlar, ülkede huzurun yeniden sağlanabilmesi adına yetkililerin çalışmalar yapması gerektiğini ifade etti. Vatandaşlar, "Suç işleyen her kim olursa olsun cezasını çektikten sonra sınır dışı edilmeli ve bir daha ülkeye girmesi engellenmelidir” dedi.

Vatandaş ne dedi?

Mustafa Gümüşsoy:
Ülkede suç oranlarında çok ciddi bir artış var. Cinayetler, hırsızlık, tecavüz gibi birçok olayı hemen her gün duyuyoruz. İnsanların daha rahat yaşayabilmesi adına büyük cezaevi yapmak yerine suçları önleyici çalışmalar yapılması daha doğru olur.
Sokağa çıkarken de evimizde de uyurken de tedirginiz. Bu ülkede küçük büyük fark etmeksizin suç işleyeni sınır dışı edip bir kez daha ülkeye giriş yapamayacağı önlemler alınmasını istiyoruz.

Güllü Gümüşsoy:
45 yıldır Kıbrıs’ta yaşıyorum ve o günden bu güne suç oranı ve çeşitlerinde çok büyük artış var. Ülkede artan suç oranlarının önüne geçebilmek adına herhangi bir çalışma yapıldığını görmedim. Bu ülkenin huzur ve refahının yeniden sağlanması adına devletten bir çalışma bekliyoruz. Suç işleyen her kim olursa olsun suçu ne isterse olsun sınır dışı edilmeli ve bir daha ülkeye girmemesi adına uygulamalar sağlanmalıdır.

Turgut Tarhun:
Ülkede her geçen gün bir yeni suç çeşidi ile karşılaşıyoruz. Hırsızlıklar, kurşunlamalar, bıçaklamalar gibi birçok vahim durumu basından duyuyoruz. Bunlar küçücük ülkemizin kaldıramayacağı büyüklükte suçlardır ve duydukça üzülüyoruz. Sokakta rahatça gezemiyoruz. Sokağa çıkan herkes arkasını tedirgin bir şekilde kontrol ederek işlerini yapıyor. Ülkemizde sistem yoktur. Ülkeye girişler kimlikle olduğu sürece bu suç oranları daha da artacak. Suç işleyen geldiği yere geri gönderilecek ve adaya bir kez daha girememesi adına çalışmalar yapılacak ki ülkeye yeniden huzur gelsin. Bu konularda yetkililerden bir çalışma bekliyoruz.

Çelen Doğmaz:
Ülkede suç oranlarında ciddi bir artış söz konusudur. Hırsızlık, tecavüz ve cinayet gibi birçok olay duyuyoruz. Bu konuda gerekli çalışmalar yapılması ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini düşünüyorum. Sokağa çıktığımızda özellikle de Lefkoşa Surlariçi bölgesi bizleri çok tedirgin ediyor. Sadece burayla değil ülkenin her noktasında dışarıda olduğumuz sürece bir tedirginlik yaşıyoruz. Bu konuda devlet yetkililerinin çalışmalar yaparak önlemler almasını bekliyoruz.

Osman Kahraman:
Kıbrıs’ta suç oranları artıyor ve önüne geçilemiyor. 1974 yılından beri Kıbrıs’ta yaşıyorum. Her geçen gün suç oranlarının arttığını gördük ancak yetkililerden herhangi bir önleme çalışması ne yazık ki göremedim. Yeni hükümete bu konuda güveniyoruz. Ülkeye girişlerin kimlikle olması bu ülkeyi ne yazık ki bu duruma getirdi. Gerekli önlemlerin alınacağını ümit ediyorum.

Hasan Caner:
On sene önce ayda iki tane olay yaşanıyordu ancak şimdilerde günde ondan fazla olayla karşılaşır olduk. Ülkede ne yazık ki birlik yok ve birlik olunarak yaşanan olumsuzluklar önlenemiyor. İnsanlar kendi evlerinde yaşamını sürdürüyor ve dışarıda olan olaylara pek fazla tepki göstermiyor. Şu an gemisini kurtaran kaptan ancak 20 yıl sonra çocuklarımızın duyarsızlığımız yüzünden çok daha kötü günler yaşayacağını görebiliyoruz. Ülkede suç işleyen herkes sınır dışı edilip ülkeye bir daha girememesi adına çalışmalar yapılmalıdır. Ülkede huzurun yeniden sağlanması adına çözüm üretilmesi gerekmektedir.

Hamit Yücel:
Ülkede aklınıza gelebilecek her türlü suç yaşanır oldu. Bunca yıldır ülkedeki suç çeşit ve oranının arttığını gördüm ancak yetkililerden herhangi bir önleyici çalışma görmedim. Dışarıya çıktığımızda hem aklımız evimizde kalıyor hırsız mı girecek diye hem de dışarıda başımıza bir şey gelir mi diye tedirginlik yaşıyoruz. Bu konuda her ne kadar devletten bir çözüm üretmesini beklesek de pek bir ümidim yoktur.                                                                                                                                                                                                       

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

WE AGREE WITH THESE PERSONS OPINIONS....

AMA, DEVLETİ YÖNETENLER VE HALK, İNEFEKTİF...TÜM SÖYLEMLER DİLDE,İCRAAT YOK,MÜCADELECİ BİR TOPLUM YOK !
ALKOLLE UYUŞMUŞ BEYİNLER,UYUŞTURUCU İLE KÖRELTİLMİŞ GELİNLER...

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473