banner564

‘Tehdit edildim’

Başkalarına ait mülkleri sahte evrakla şirketine devrettiği iddiasıyla tutuklanan İşadamı Mehmet Eminoğlu, ilginç iddialarda bulunarak polise önemli isimler verdi

‘Tehdit edildim’
banner598

 Suna ERDEN

Sahte evraklarla şahıslara ait mülkleri kendisine ait şirkete devrettiği iddia edilen İşadamı Mehmet Eminoğlu ile suç ortağı olduğu öne sürülen tasdik memuru Serdar Özbekoğlu ve mesele ile bağlantılı tutuklanan Yaztech Investment Limited Direktörü Muammer Uğursöz hakkındaki soruşturma devam ediyor. 
Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan zanlılar dün ek süre talebiyle yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada Mehmet Eminoğlu’nun ek ifade verip, tehdit edildiği için söz konusu suçları işlediğini iddia ettiği ve polise birçok önemli isim verdiği belirtildi. Eminoğlu’nun ifadesi üzerine polisin bazı kişileri sorgulayarak tutuklamasının an meselesi olduğu bildirildi.
Bu arada mahkeme önünde basına açıklama yapan zanlının eşi Özlem Özbek Eminoğlu da tehdit edildiklerini, polisten koruma talep edeceklerini söyledi.

Soruşturma genişledi
Soruşturmayı yürüten polis, her iki zanlının 26 Temmuz tarihinde Gizem Aksun’un şikâyeti üzerine tutuklandığını anımsattı.
Polis, zanlı Mehmet Eminoğlu’nun 04 Temmuz 2019 tarihinde, Gizem Aksun’a ait iki ayrı dairenin devrine ilişkin vekâletnameye sahte imza atıp, tasdik memuru Özbekoğlu’na onaylattığını söyledi.
Polis, zanlının daha sonra sahte belgeyi Girne Tapu ve Kadastro Dairesi’nde görevli memura vererek tedavüle sürüp taşınmaz malları kendisine ait Investment inşaat şirketi adına devrini sağlayıp sahtekârlıkla mal temin ettiğini ifade etti. 
Polis, şikâyetin 26 Temmuz’da yapıldığını, zanlıların tutuklandığını, Özbekoğlu’nun ifadesinde eniştesi olduğu için Eminoğlu’na güvendiğini, vekâletnameyi onayladığını itiraf ettiğini söyledi. 

Suçunu kabul etti
Polis memuru, 26 Temmuz’da mahkemeye çıkarılan zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını, bu sürede, elde edilen ifadelerden ve incelenen vekâletnamelerden Mehmet Eminoğlu’nun 2019 yılı Temmuz ayı içinde, Baysan Keleşoğlu, Mediha Keleşoğlu, Yasin Kurşuntel’e ait 2 daireyi, devrettiğinin belirlendiğini söyledi.
Zanlıların, 29 Temmuzda mahkemeye çıkarılarak tutukluluk sürelerinin 4’er gün daha uzatıldığını dile getiren polis, bu sürede de10 adet sahte olduğuna inanılan vekâletname incelendiğini, bu bağlamda 10 kişiden soruşturma yapılarak ifade temin edildiğini kaydetti.
Soruşturma memuru zanlı Mehmet Eminoğlu’nun 31 Temmuz’da gönüllü ifade verdiğini belirtti.
Polis, zanlının Gizem Aksun, Baysan Keleşoğlu, Mediha Keleşoğlu, Bilge Polat, Sibel Akaz Özkan, Aliye Hacıabitoğlu ve Omima Saade adına düzenlenen vekâletnamelerin üzerine onların yerine imza attığını ve zanlı Serdar Özbekoğlu’na tasdik ettirerek, söz konusu şahıslara ait daireleri, Tapu ve Kadastro Dairesi’nde, Yaztech İnvestment Limited adına devrettiğini itiraf ettiğini kaydetti.

Şikâyetler artıyor
Polis, soruşturmanın başladığı 25 Temmuz’dan itibaren 25 kişiden ifade alındığını belirtti.
Polis memuru, 2 Ağustos’ta zanlıların tutukluluk süresinin 7 gün daha uzatıldığını, bu süre zarfında 15 kişiden soruşturma yapıldığını, yaklaşık 8 kişiden ifade temin edildiğini, 4 adet daha sahte vekâletname tespit edilerek, bunlarla 8 adet daire ve 2 dükkânın devrinin yapıldığının belirlendiğini aktardı.

Ek ifade verdi
Zanlıların 16 Ağustos tarihinde mahkemeye çıkarılıp haklarında 7 gün daha ek süre alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde zanlı Eminoğlu’nun ek ifade verdiğini söyledi.
Polis, zanlının tehdit edildiği için söz konusu suçları işlediğini iddia ettiğini, birçok isim zikrettiğini ve 15 sayfalık ifadesinde birçok iddiada bulunduğunu kaydetti.
Zanlının ifadesi doğrultusunda 3 şirket ve 2 eve operasyon düzenlediklerini, birçok evrak, bilgisayara el koyduklarını söyleyen polis, ayrıca bu süre içerisinde 10 kişiden daha ifade aldıklarını söyledi.

Süre talep edildi
Polis, 18 Ağustos’ta tutuklanan zanlı Uğursöz’ün direktörü olduğu şirkete devredilen 17 daire ile ilgili soruşturmanın da sürdüğünü ifade etti. 
Şikâyetçi sayısının 15, sahte vekâlet sayısının 14, devredilen mülk sayısının 24 ve mesele sayısının 15’e çıktığını kaydeden polis, zanlı Uğursöz’ün önceki gün ifade verdiğini, avukatının da bazı devirlerle ilgili evrakları polise teslim ettiğini söyledi.
Polis, yeni tutuklamaların da olabileceğini belirtti.
Zanlıların serbest kalması halinde soruşturmaya etki edebileceğini belirten polis, tutukluluk sürelerinin uzatılmasını talep etti.
Mahkeme, aktarılan olguları değerlendirip, zanlının 6 gün daha uzatılması emrini verdi.

Tehdit ediliyoruz
Bu arada mahkeme önünde duruşmayı bekleyen zanlı Eminoğlu’nun eşi Özlem Özbek Eminoğlu ise basına açıklamalarda bulundu. 
Eminoğlu, tutuklu olan eşinin polise 22 Ağustos’ta 15 sayfalık bir ifade verdiğini, birçok gerçeği anlattığını söyledi.
Özlem Özbek Eminoğlu, şu iddialarda bulundu: “Eşim daha önce bazı şeyleri açıklamaktan çekindi. 22 Ağustos’ta 5 saat ifade verdi ve isimleri açıkladı. Eşim tehdit edildiği için bu işlere karıştı. Yurt dışında yaşayan çocuğumuzun adresine kadar bulup önüne koydular. 
Söz konusu devirler iki şirkete yapıldı, hiçbir şekilde para alınmadı. Tehdit edenlerin ismi şu anda açıklamayacağım ama eşim polise söyledi.  Polise gidip koruma talep edeceğiz. Tehdit ediliyoruz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473