banner564

Teminatı ödeyemedi

2010’da piyasaya yüklü miktarda uyuşturucu sürdükten sonra sırra kadem basan ve geçtiğimiz günlerde Lapta’da yakalanan Cemil Cankat cezaevine gitti

Teminatı ödeyemedi
banner598
Kuzey Kıbrıs’ta 2010 yılında piyasaya yüklü miktarda uyuşturucu sürdükten sonra sırra kadem basan ve geçtiğimiz günlerde narkotik ekiplerinin Lapta’da yaptığı operasyonda yakalanan Cemil Cankat dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Hem Girne hem de Lefkoşa’da iki ayrı teminat talebiyle yargıç huzuruna çıkarılan Cankat teminat şartlarını yerine getiremediği için cezaevine gönderildi.
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis, Girne mahkemesindeki duruşmada zanlı Cemil Cankat’ın Lapta’da gerçekleşen uyuşturucu operasyonunda tutuklandığını söyledi. Polis, zanlının 2 Eylül 2010 yılında Girne, Lefkoşa ve Gazimağusa’da işlenen eroin “ithal”, “alma” ve “verme” suçlarından arandığını ancak yasal olmayan yollardan kaçtığını ve 5 Temmuz 2016 yılında KKTC’ye Mağusa Limanı’ndan kaçak olarak girdiğini tespit ettiklerini söyledi. 

Evine polis baskın yaptı…
Polis, zanlının Lapta’da kaldığına dair bilgi alınması üzerine mahkeme emri ile kaldığı eve operasyon düzenlediklerini ve zanlının polisleri görmesi üzerine ikinci kattan atlayarak kaçmaya çalıştığını kaydetti. Zanlının kaçmak istediği esnada ayağını incittiğini belirten polis, zanlının polise teslim olduğunu ve üzerinde gerçekleşen aramada 2 ayrı naylon içerisinde 2 gram eroin ele geçirildiğini belirtti. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve huzurda bulunan 2 gram Eroin tasarrufu suçundan uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

2010’da 120 gram eroin getirmiş
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada ise zanlının Ağustos 2010 tarihinde Türkiye’den Hanife Yüksek aracılığı ile ülkeye 120 gram Eroin ithal edilmesini sağladığı belirtildi. Polis, olay tarihinde Hanife Yüksek’in yine zanlı Cemil Cankat’ın yönlendirmesi ile Cahit Özduman’a 10 gram eroin verdiğini ifade etti. Polis, konu tarihte yakalan Özduman’ın gönüllü ifade verip tasarrufunda bulunan 10 gram uyuşturucu maddeyi zanlı Cankat’ın yönlendirmesi ile Hanife Yüksek’den aldığı itirafında bulunduğunu ve daha sonra Özduman ve Yüksek’in yargılanarak mahkûm olduklarını söyledi. 
Polis, olayın ardından yargılanmadan kaçan zanlı Cemil Cankat’ın ise 2016 yılında ülkeye Gazimağusa Limanı’ndan yasal olmayan bir şekilde ülkeye giriş yaptığını ve geçtiğimiz gün alınan ihbar üzerine düzenlenen operasyonda yakalandığını kaydetti. Polis, zanlının geçmişte işlemiş olduğu 120 gram eroin ithal, tasarruf ve verme suçlarından mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminat şartları ağır geldi
Zanlı Girne Kaza Mahkemesi, zanlıyı 10 bin TL nakit teminat yatırması, 2 kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile teminata bağlarken, Lefkoşa Mahkemesi ise 15 bin TL nakit teminat yatırması ve iki kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalaması şartlarını getirdi. Ancak teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı cezaevine gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2017, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474