banner564

Ayrı odalarda kalıyorlardı

Hacer Ulaş’ın katil zanlısı olduğu öne sürülen eşi Hüseyin Havalar cinayeti kabul etmiyor

Ayrı odalarda kalıyorlardı
banner598

 Suna ERDEN

Alayköy’deki evinde ölü olarak bulunan ve otopsi sonucu boğularak öldürüldüğü ortaya çıkan 
iki çocuk annesi 46 yaşındaki Hacer Ulaş’ın katil zanlısı olduğu öne sürülen eşi Hüseyin Havalar dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. 
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtilirken, zanlı Havalar’ın 8 gün daha tutuklu kalması talep edildi. 
Zanlının avukatı ise Ulaş’ın cinayeti ile ilgili 2 şüpheli daha olduğunu öne sürdü. 
Duruşmada olayı aktaran polis,  Hacer Ulaş’ın 31 Mart 2019 tarihinde Alayköy’deki evinde ölü olarak bulunduğunu anımsattı.
Polis, Ulaş’ın salondaki kanepe üzerinde ölü olarak bulunduğunu, durumun şüpheli olması üzerine ayrılma aşamasında olduğu zanlı Hüseyin Havalar’ın tutuklandığını söyledi. 
Polis, Hacer Ulaş’ın cesedine Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsi sonucu ölüm sebebinin “ağız-burun kapama ve elle boğma” sonucu olduğu tespit edildiğini kaydetti. 
Polis, alınan ifadelere göre zanlı Hüseyin Havalar’ın, eşi Hacer Ulaş’ı öldürmekle tehdit ettiğinin belirlendiğini mahkemeye aktardı. 
Polis, üç günlük sürede 14 kişiden ifade alındığını kaydetti. Olay mahalline yakın olan kamera kayıtlarının inceneceğine değinen polis,  cinayet mahalinden Ulaş’ın giydiği eşofman altının evden emare alındığını söyledi. 

Cep telefonu dökümleri incelenecek
Polis, ayrıca Ulaş ile zanlının cep telefonu dökümlerinin incelenmesi gerektiğini belirtti. Zanlının serbest kalması halinde alınacak ifadelere etki edebileceğini söyleyen polis, Havalar’ın 8 gün tutuklu kalmasını talep etti. 
Zanlı Hüseyin Havalar’ın avukatı Kerim Altanhan, çiftin boşanmak için 4 buçuk yıl önce de kendisine başvurduklarını ve son iki yıldır ayrı odalarda kaldıklarını anlattı. Altanhan, Ulaş ile görüşen iki şüpheli olduğunu da mahkemeye aktardı. 
Altanhan, müvekkilinin poliste işkenceye maruz kaldığını ileri sürdü. 
Mahkeme, zanlının 8 gün tutuklu kalmasına  emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474