banner564

MTG’ye 1 puan cezası

Tahkim Kurulu, MTG’nin U21 futbolcu statüsüne uygun oyuncu oynatmadığı görüşüne vararak disiplin kurulunun kararını bozdu

MTG’ye 1 puan cezası
banner598

 Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Yenicami’nin başvurusunu değerlendirerek Mağusa Türk Gücü’nün 1 puanının silinmesine karar verdi.  Önceki akşam toplanan Tahkim Kurulu kararını dün açıkladı.

Gerekçeli karar açıklandı
Kararda; “Futbol maçlarının 2 periyot, her biri 45’er dakika olmak üzere toplam 90 dakika olduğu ve maçın sonuna eklenen sürenin maç içerisinde topun oyunda olmadığı, kayıp zamanlar olduğu ve her ne şekilde olursa olsun maçın süresinin 90 dakikadan fazla olamayacağı hususunda bulgu yaparız. İşbu bulgumuz ışığında; KTFF K-Pet Süper Lig Statüsü’nün Madde 2 (1) fıkrası gereği en az 1 futbolcuyu en az toplamda 90 dakika oyunda tutma ve / veya oynatma zorunluluğu maddesini yorumlarken az önce yaptığımız, oyun süresinin  90 dakikadan fazla olamayacağı bulgumuz ışığında, ilgili maçta yer alan Mağusa Türk Gücü Spor Kulübü’nün 21 yaş altı futbolcularından ilk oyuncusunun ilk 45 dakikayı oyunda kalmak suretiyle tamamlayıp, maçın 2. yarısında 67. dakikada oyundan alınmış olduğu ve ikinci 21 yaş altı oyuncunun ise 73. dakikada oyuna girdiği cihetle 90 dakikalık maç periyodunun 6 dakikasında KTFF K-Pet Süper Lig Statüsü’nün ilgili maddesinin ihlal ediliği hususunda bulgu yaparız” denildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474