banner564

Teröre lanet

Lice’de askeri araca yapılan bombalı saldırıda 2 asker şehit oldu

Teröre lanet
banner598
Diyarbakır Lice'de askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü araç patlatıldı. Hain saldırıda 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.
Şehitlerin 2 çocuk babası İsmail Yavuz ile yine 2 çocuk babası Mehmet Koçak olduğu öğrenildi. Ailelere acı haber verildi.
Lice'de teröristlerin yol kestiği ihbarı üzerine olay yerine giden askeri aracın geçişi sırasında yol kenarındaki patlayıcı yüklü araç infilak ettirildi. Saldırıda şehit sayısı ikiye yükseldi, yaralı 4 askerin tedavisi sürüyor. 
Patlamanın yaşandığı bölgede jandarma ekipleriyle teröristler arasındaki çatışmanın sürdüğü ve çok sayıda takviye ekibin olay yerine sevk edildiği bildirildi.
Genelkurmay saldırının detaylarını açıkladı. 
Genelkurmay'ın açıklaması şöyle: Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 25 Temmuz 2015 günü saat 22.30 sıralarında, Diyarbakır Lice İlçesi Kayacık Köyü yol ayrımında, Diyarbakır-Bingöl yolunun kesildiği ve üç aracın yakıldığı ihbarı üzerine, olay yerine önce iki Jandarma Özel Harekât Timi, bilahare takviye kuvveti olarak dört Jandarma Komando Timi altı zırhlı kobra aracı ile birlikte sevk edilmiştir. Unsurlarımızın olay yerine geldiği esnada, bölücü terör örgütünce önceden haince bir şekilde planlanmış bomba yüklü bir araç ile aynı noktada yere döşenmiş el yapımı patlayıcının (EYP), bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlatılması sonucu, bir zırhlı kobra aracı devrilmiş, müteakiben unsurlarımız teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına alınmıştır. EYP patlatılması sonucu devrilen ve hasar gören zırhlı kobra aracının içerisinde bulunan kahraman bir astsubayımız ve bir uzman jandarma çavuşumuz şehit olmuş, bir jandarma astsubay ile iki uzman jandarma çavuş ve bir jandarma uzman onbaşı yaralanmıştır. Bölgede geniş çaplı operasyonlara başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yüce milletimize taziye ve sabırlar diler, yaralılara da acil şifalar temenni ederiz.

Manisa ve Yozgat’a ateş düştü
 Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay İsmail Yavuz'un (37) Manisa’nın Salihli ilçesindeki baba evinde yas var. 
 Oğullarının şehit edildiği haberi, Yavuz'un Kabazlı Mahallesi’ndeki anne ve babasına sabah saatlerinde verildi. Şehidin yakınları, ailenin evine taziye ziyaretinde bulunuyor. Yavuz'un 11 ve 5 yaşlarında 2 çocuk sahibi olduğu öğrenildi. 
 Teröristlerce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın Yozgat'taki baba ocağına ateş düştü. Eskipazar Mahallesi'nde, şehidin baba evinde kalan Satılmış Koçak'a,  kardeşinin şehit edildiği haberi, askeri yetkililer tarafından verildi.

Mehmet Koçak toprağa verildi
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak (39) memleketi Yozgat'ta toprağa verildi. Koçak için Çapanoğlu Büyük Camii'nde tören düzenlendi.

Şehidin eşi sinir krizi geçirdi
Koçak'ın naaşı, Diyarbakır'daki törenin ardından uçakla Ankara'ya, oradan da helikopterle Yozgat İl Alay Komutanlığa getirildi. Daha sonra Koçak'ın naaşı cenaze aracı ile Eskipazar Mahallesi'ndeki evine götürüldü.
Burada şehidin eşi Dilek Koçak, tabuta ve cenaze aracının önüne konulan eşinin fotoğrafına sarılarak ağladı. Sinir krizi geçiren Dilek Koçak'ı sağlık ekipleri sakinleştirmeye çalıştı.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473