banner564

Tolerans tanınmadı

Daha öncede aynı suçu işleyen 15 yaşındaki çocuk, bu sefer çaldığı motosikleti 150 TL’ye satınca tutuklandı

Tolerans tanınmadı
banner598
Başkent Lefkoşa’da geçen Aralık ayı içerisinde kaybolan motosikleti 15 yaşındaki bir çocuğun çaldığı ortaya çıktı. Polis tarafından tespit edilerek gözaltına alınan zanlının benzer bir suçu daha önce de işlediği ancak yaşının küçük olmasından ve çalınan motosikletin geri iade edilmesinden dolayı polisin olayı mahkemeye taşımadığı açıklandı. Bir kere şans verilmesine rağmen aynı suçu işleyen zanlı bu kez tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada çocuğun babası da hazır bulundu. Mahkemede zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Lefkoşa’da Ercen Computer isimli işyeri önünde kilitli duran Suzuki marka motosikletin 2014 yılınınAralık ayında çalındığını, yapılan soruşturma sonucu zanlının suçu işleyen kişi olduğunu tespit ettiklerini söyledi. 

150 TL’ye satmış...
Polis, zanlının çaldığı motosikletin birçok parçasını söktükten sonra, 31 Aralık tarihinde Ömer Çelik isimli şahsa 150 TL karşılığında sattığını ifade etti. Zanlının önceki gün tespit edilerek gözaltına alındığını kaydeden polis, suçunu kabul eden zanlının daha önce de benzer suç işlediğini ancak yaşının küçük olması ve mağduriyetin telafi edilmesi nedeni ile polisin olayı mahkemeye taşımadığını açıkladı. 

Motosiklet Şavuri’ye tamire götürülmüş
Polis, zanlının evinde yapılan aramada çaldığı motosikletin sökülen parçalarının bulunduğunu belirterek, Ömer Çelik’e satılan motosikletin ise önceki gün Surlariçi’nde Şavuri Motor isimli işyerinde olduğunu belirlediklerini söyledi. Polis, suçla bağlantılı bir kişi daha olabileceğini, alınacak ifadeler olduğunu belirterek, bu aşamada zanlının üç gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Duruşmaya bakan yargıç Fatma Şenol, 15 yaşındaki zanlının üç gün polis hücresinde tek başına tutuklu kalmasına, bu süre içerisinde doktor kontrolünden geçirilmesine ve sosyal hizmet görevlilerinin çocuğu ziyaret etmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2015, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473