banner564

Avrupa hayali gerçekleşmedi

Bin lira ödeyip, sahte Çek kimliği ile güneye geçmek isteyen Fatih’in başı belaya girdi

Avrupa hayali gerçekleşmedi
banner598
Zorkun TAŞER
Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a büyük hayallerle gelen 29 yaşındaki Fatih Özdemir, sahte Çek Cumhuriyeti kimliği ile Lokmacı Kara Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a gitmeye çalışırken yakayı ele verdi.
Avrupa hayali gerçekleşmeyen zanlı Özdemir’in sahte kimlik kartını bin liraya Türkiye’den temin ettiğini itiraf ettiği öğrenildi. Hakkında sahte resmi evrakı tedavüle sürme ve sahtekarlıkla kayıt yapmaya teşebbüs suçlarından soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada, zanlının Güney Kıbrıs’a gitmek için önceki gün 19.30 sıralarında Lokmacı Sınır Kapısı’nda görevli muhaceret memuruna sahte çek cumhuriyeti pasaportu verdiği ancak suçüstü yakalandığı belirtildi. Zanlının suçüstü yakalandığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, alınacak ifadeler ve kayıp emareler olduğunu belirterek soruşturma aşamasında zanlının üç gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi, hakkında iki suçlamadan soruşturma yürütülen zanlının 3 gün süre ile polis hücresinde kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2015, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473