banner564

Toplumsal refahın anahtarı

Meral Akıncı, “Kadının statüsü arttıkça demokrasi, sosyal adalet ve ilerleme de aynı oranda artacaktır” dedi

Toplumsal refahın anahtarı
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, “kadının statüsü arttıkça demokrasi, sosyal adalet ve ilerleme de aynı oranda artacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kulübü’nün düzenlediği ‘Kuzey Kıbrıs’ta Kadın Olmak’ konferansında konuştu.
YDÜ Kütüphanesi Salon 4’te gerçekleşen ve akademisyenler, kulüp üyeleri ile öğrencilerin ilgi gösterdiği konferansta Meral Akıncı, ülkemizdeki kadınların toplum yaşamındaki yerinin tarihsel süreci hakkında bilgiler verdi.
‘Kuzey Kıbrıs’ta Kadın Olmak’ konulu sunumunda Meral Akıncı, tarih boyunca, dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde kadına verilen annelik rolünün kadının toplumsal rolü olduğunu ve kadını örnek aile kadını olmaya sevk ederek erkek egemen toplumlarca desteklendiğini söyledi.

Aile içi şiddet var
Meral Akıncı, günümüzde Kuzey Kıbrıs’ta yapılan araştırmaların sonuçlarına göre aile içi şiddetin var olduğunu, gelir ve eğitim düzeyleri ne olurda olsun en yakınları tarafından şiddete maruz kaldığını ifade ederek, şunları söyledi: “Nesillerdir süregelen toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılık ve şiddet sonucunda ülkemizde yaşayan kadınlar kendilerine empoze edilen geleneksel kadınlık rollerini içselleştirmişlerdir. Kendilerini içinde var etmeye çalıştıkları erkek egemen sistem öz saygınlıklarına darbe vurmakta, özgüvenli ve girişken olmalarını zorlaştırmaktadır.”

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473