banner564

Kurul öyle istedi

Salih İzbul, gebeliğin yasa dışı sonlandırılması olayıyla ilgili tutuklu hekimlerin sağlık durumlarının risk taşıdığını, bu nedenle hastanede tedavi altında tutulduklarını belirtti

Kurul öyle istedi
banner598
Sağlık Bakanı Salih İzbul dün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, gebeliğin yasa dışı sonlandırılması olayıyla ilgili tutuklu hekimlerin sağlık durumlarının risk taşıdığını, bu nedenle Girne Akçiçek Hastanesi’nde gözetim ve tedavi altında tutulduklarını belirtti.
Tutuklu, hükümlü ya da mahkum da olsa hastalıkla ilgili yönle ilgilendiklerini vurgulayan Sağlık Bakanı Salih İzbul, iki tutuklu hekimin durumunun hastanedeki hekimler tarafından oluşturula kurul tarafından değerlendirildiğini, kendilerinin de kurulun verdiği karara uymak durumunda olduklarını söyledi.
Özel hastaneler ve tüp bebek merkezilerinin rutin olarak denetlendiğine, ancak tüzükler olmaması nedeniyle yasal boşluklardan dolayı birtakım eksikliklerin olabileceğine işaret ederek, tüzük çalışmalarını bir an önce tamamlayacaklarını kaydetti.
Gebeliğin yasa dışı sonlandırılmasının adli bir vaka ve suç olduğunu vurgulayan İzbul, suçu önceden bilip de önleyebilecek bir mekanizma olamayacağını, ancak polisle işbirliği ve ihbar ile ortaya çıkacağını kaydetti.
İzbul, 10 haftalığa kadar kürtajın yasal olduğunu kaydederek, gayrı yasal kürtajları tespit edip önlemenin son derece zor olduğuna değindi.

Niçin istifa edeyim?
“İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna Bakan İzbul, “Niçin istifa edeyim, Biz burada elimizden geldiğince bu işleri düzeltmek için varız zaten ve o noktada gidiyoruz. Bu yılların sorunudur. Bu son dönemde 5-6 ay içinde olan bir sorun değildir.. Bu konularda şu anda oldukça fazla mesafe de kat ettik” dedi.


Karagözlü’ye anjiyo yapıldı…
Sağlık Bakanlığı’nda yer alan toplantıda Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi Ersan Berksel de, hastaneye sevk edilen iki hekimin sağlık durumları ve gelişmeler hakkında bilgi verdi.
Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi Dr. Ersan Berksel, tutuklu hekimlerin durumuyla ilgi yapılan işlemler ve yapılması gerekenler konusunda açıklamalarda bulundu.
Berksel, tutuklu hekimlerden Girne Akçiçek Hastanesi’ne sevk edilen Fahri Karagözlü’nün, acil servise göğüste ağrı, sıkıntı hissi ile geldiğini, kalp grafisinde değişiklikler saptandığını, hayatı tehdit eden ritim bozukluğu belirlendiğini kaydetti.
Berksel, dün hastaya yapılan anjiyo neticesinde tüm kardiyoloji doktorlarının ve Kalp Damar Cerrahi Klinik Şefi Dr Ozan Emiroğluları’nın görüşü doğrultusunda hastaya İbus yapılmasına karar verildiğin kaydetti.

Serdaroğlu, yurtdışına sevk edilebilir…
Berksel, hastaneye sevk edilen diğer tutuklu hekim Rasiha Serdaroğlu ile ilgili olarak da, hastanın yine aynı tarihte Girne Akçiçek Hastanesi Acil Servisi’ne sevk edildiğini, hastanın 3-4 yıl öncesinden kalp ritim bozukluğu rahatsızlığı bulunduğunu, bu nedenle daha önce İstanbul’da bir hastanede iki ayrı yöntemle tedavi uygulandığını söyledi.
Berksel, tutuklu hekimin acil servise geldiğinde yüksek tansiyonu ve göğüste sıkıntı hissi tespit edildiğini, kalp grafisi çekildiğini ve eko uygulandığını, kalp hızının aralıklarla 200’e kadar yükseldiğinin belirlendiğini kaydetti.
Berksel, sonuç itibarıyla bilirkişi görüşü alıncaya kadar hastanın hastanede takibinin uygun görüldüğünü kaydetti.
Berksel, söz konusu hekimin tedavisi için ya ülkeye bu konuda uzman birinin gelmesi gerektiği ya da yurt dışına sevk edilmesi gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474