banner564

‘Suçum yok’

Gazimağusa’daki kundaklama olayının sanığı Hüseyin Acar, tutukluluk süresinin 7 gün daha uzatılmasına sinirlendi, gazetecilere parmak verdi

‘Suçum yok’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 26 Şubat 2016 tarihinde “Öz-Vip Lounge” isimli işyerinde gerçekleştirilen kundaklama olayı ile ilgili tutuklu bulunan zanlılardan Hüseyin Acar dün ek tutukluluk talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Banu Soyer’in huzuruna çıkarıldı. 
Polis soruşturmanın sürdüğünü ve zanlıların telefon dökümlerinin incelenmesine devam edileceğini belirtirken, suçsuz olduğunu iddia eden zanlı, “Tutuklu bulunduğum yer çok küçük ve boğucu bir yer” diyerek serbest bırakılmasını talep etti. Mahkemenin hakkında 7 gün tutukluluk verdiği zanlı sinirlerine hakim olamayarak mahkeme çıkışında görüntü almak isteyen basın mensuplarına da parmak verdi.

Polis olayı anımsattı
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Karagil, 26 Şubat 2016 tarihinde Gazimağusa’da İlker Özisfendiyar’a ait henüz faaliyete geçmemiş “Öz-Vip Lounge” isimli işyerinin maskeli iki kişi tarafından kundaklandığını ve mesele ile ilgili aynı gün Yaşar, Ali ve Ömer Ocak kardeşlerin tutuklandığını anımsattı. 
Zanlı Hüseyin Acar’ın da aynı gün geç saatlerde tutuklanarak 27 Şubat 2016 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarıldığını ve hakkında soruşturma maksatlı 3 gün tutukluluk  talebi temin edildiğini hatırlatan Karagil, mesele ile ilgili cep telefonu dökümlerinin incelenmeye devam ettiğini ve soruşturmanın tüm hızıyla devam ettiğini belirterek zanlının 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Ayşe Kaymak bu süreyi 7 gün ile sınırlandırdı.

“Kararınıza saygılıyım, ama beni serbest bırakın”
Mahkemede kendini savunan zanlı Hüseyin Acar, kamera kayıtlarında giydiği kıyafet ile evinde bulunan kıyafetin aynı olduğununa inanmadığını ileri sürdü. Suçsuz olduğunu iddia eden Acar, “tutulduğum yer çok küçük ve boğucu bir yer ancak mahkemenin kararına saygılıyım” şeklinde kendini savundu. Huzurundaki şahadet ver zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Banu Soyer, zanlının 7 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473