banner564

Toplumsal Seferberlik

Hükümet, bazı ithal ürünlerinde vergi indirimine gitmek için yoğun hazırlık yapıyor

Toplumsal Seferberlik
banner598

 Raif DOĞRU

Türk Lirası’nın, yabancı paralar karşısında değer kaybetmesi ve vatandaşların ciddi sıkıntılarla karşılaşması nedeniyle KKTC hükümeti bazı önlemler almaya hazırlanıyor.
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; hafta sonu uzmanlarla çalışma yapan Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bugün de bazı temaslar yaparak ‘Toplumsal Seferberlik’ önlemlerini hazır vaziyete getirecek. Denktaş’ın hazırlayacağı ‘önlemler paketi’ bugün Bakanlar Kurulu’na sunulacak.
   Piyasanın ucuzlamasını öngören önlemler çerçevesinde bazı ithal ürünlerinden alınan vergiler aşağılara çekilecek. Özellikle Türkiye’den ithal edilen ürünlerde fon, stopaj ve KDV gibi verilerin kaldırılması veya aşağılara çekilmesi halinde, ithalatçıların da buna uyması istenecek.
   Diyalog’a bilgi veren bir kaynak “İthalatçı şirketler ortaya çıkacak indirimleri faturaya yansıtmadığı takdirde, ortaya haksız bir kazancın çıkacağı gerçeğinden hareketle hükümet  gerekli önlemleri almalşıdır” dedi.
   Türkiye’de yaşanan döviz krizinin KKTC’yi fazlasıyla etkilediğini belirten ilgili şunları kaydetti:
   “Ekonomik krizi hafifletebilmek amacıyla hükümetimizin alabileceği önlemlerin sınırlı olduğunu herkes biliyor. Bunlardan en önemlisi bazı tüketim maddelerinden alınan vergilerin aşağılara çekilmesi ve bazılarında sıfırlamaya gidilmesidir. Önemli olan hükümet bu adımları atarken iş dünyasının buna ayak uydurması ve piyasaya daha ucuza mal sürmesidir. Bunun başarılması için hükümet, ithalatçılar ve sanayicilerle görüşmeler yaparak, herkesin Toplumsal Seferberlik tuhu ile hareket etmesini isteyecektir.”

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2018, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473