banner564

Trafikte saygıya dikkat çekiliyor

“Yollarda Rakip Değil Ortağız” isimli sergi açıldı

Trafikte saygıya dikkat çekiliyor
banner598
Limasol Sigorta ve Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu ortaklığında gerçekleşen Yollarda Rakip Değil Ortağız trafik konulu fotoğraf sergisi sanat severle buluştu. 
Ülkemizdeki trafik bilincini ve farkındalığı artırmak amacı ile trafik haftasında düzenlenen fotoğraf yarışması geçtiğimiz aylarda Limasol Bankası’nda düzenlenen ödül töreninde jüri üyeleri tarafından taktim edilmişti. Yarışmada dereceye giren ve sergilenme hakkı kazanan fotoğraflar ise İsmet Vehit Güney Sergi salonunda açılan fotoğraf sergisi ile sanatseverler ile buluşturuldu. Sergi açılışında hazır bulunan Cumhuriyet Meclis Başkanı Sibel Siber yaptığı konuşmada, trafikteki sorunların sadece devletin üzerine düşenleri yerine getirmesiyle değil birey-devlet işbirliğiyle çözülebileceğine dikkat çekti. Yol güvenliği tam yapılsa, devlet tarafından trafik kuralları tam uygulansa bile, bireylere düşen sorumlulukların yerine getirilmemesi halinde trafikte yine çok canlar kaybedileceğini belirten Siber,  bilinçsizlik, eğitimsizlik ve saygısızlığın trafik kazalarında önemli rol oynadığını vurguladı. 
Kemaler: Polisiye tedbirler tek başına yeterli değil
Limasol Sigorta ve Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler açılışta yaptığı konuşmada; trafik kazalarının tüm ülkelerin mücadele ettiği en önemli sorunlardan biri olduğunu söyledi. Tek başına polisiye tedbirlerle kazaların önüne geçilemeyeceğini aktaran Kemaler; toplumun tüm kesiminin çabasıyla kazaların aza indirilebileceğini belirtirken, bu projenin trafikte dikkatli sürüşe ve yolları ortak kullanan tüm canlılara saygı duyulması konusuna dikkat çekmek için düzenlendiğinin altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474