banner564

‘Tümü kurtulacak’

Diyalog’a konuşan Bakan Çavuşoğlu, hayvan hastalıkları için bütçeye 5 milyon TL koyacaklarını açıkladı

‘Tümü kurtulacak’
banner598
Aytuğ TÜRKKAN
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, ülkede sadece tarımda değil, bir çok noktada sıkıntı olduğunu ifade ederek, “40 yılda batmadık bir şey kalmadı” dedi.
Çavuşoğlu, hükümet olarak bu kötü tabloyu değiştirmek için uğraş verdiklerini ifade etti. 
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu Diyalog Tv’de yayınlanan Detay programına katıldı ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros’un  tarım konusunda çözüme hazır değiliz” şeklindeki söylemin anımsatılması üzerine Bakan Çavuşoğlu şöyle konuştu:
“Biz çözüm olacakmış gibi çalışıyoruz. Çözüm olmasa da bunu yakalamalıyız. Mesela sütte ayık süt dönemini kapatıyoruz. Soğuk tanklar veriyoruz üreticilerimize.. Ayrıca AB desteği ile yapmaya başlanan hastalıklardan ari ağıllar oluşturmak için başlattığımız taramalar da devam edecek. Hastalıklı hayvanları ortadan kaldırmak için gelecek yıl da bütçeye 5 milyon TL koyacağız ve temizleyeceğiz bunu…”

“Biz batırdık, biz kurtaracağız”
Seyrüsefer ve muhaceret aflarının anayasa mahkemesi tarafından ara emri ile durdurulması kararını değerlendiren Çavuşoğlu, “Sorunları küçültmek için uğraşıyoruz. Hükümetin koyduğu bir irade var ve bu irade geçerlidir. Pazartesi günü meclis açılacak ve gereği sonrasında yerine getirilecektir” dedi. 
“Ülkede sadece tarımda değil, bir çok noktada sıkıntı olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “40 yılda batmadık bir şey kalmadı” dedi. Bu bataktan biz çıkacağız, hep beraber çıkacağız” diyerek sözlerini sürdüren Çavuşoğlu şöyle konuştu: “Biz batırdık, biz kurtaracağız ama bedelini da biz ödemeliyiz, gelecek nesiller ödememelidir. Örneğin ben Toprak Ürünleri Kurumu’nu kurtarmak için Türkiye’den para istemem. Bedeli halk ödeyecek. Bunu batıranlar da hesabını verecek.”

 “TÜK toplumun geleceği için önemli”
Çavuşoğlu, Toprak Ürünleri Kurumu’nun yaşatılması gerektiğini, piyasayı düzenleyici bir ölçekte var olması gerektiğine dikkat çektiği programda, TÜK’ün iflasını açıklamak gibi kolay yolu seçmek yerine eleştirileri de göze alarak TÜK’ün yeniden ayağa kaldırılması yönünde adımlar attığını kaydetti.

Ankara temasları olumlu geçti
Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gerçekleştirdiği resmi temaslar hakkında da bilgi veren Bakan Çavuşoğlu, temaslarının son derece olumlu ve faydalı geçtiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2016, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473