banner564

Tümü Rum

Dipkarpaz’da pozitif vaka sayısı 8’e çıkarken, hastalardan birinin 11 aylık bebek olduğu bildirildi

Tümü Rum
banner598

Dipkarpaz bölgesinde yapılan 120 Coronavirüs testinin 8’inin pozitif çıktığı açıklandı. Pozitif vakaların tümünün Rum olduğunu belirtilirken, vakalar arasında 11 yaşında ve 11 aylık 2 çocuk bulunduğu kaydedildi. Pozitif çıkan vakalardan 6’nın güneyde, 2’sinin ise kuzeyde tedavi gördükleri açıklandı. Ayrıca bugün Dipkarpaz köyünde ücretsiz PCR testi yapılacağı duyuruldu.
Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Covid-19 pozitif vakaların köylerinde görülmeye başladığı günden bu yana yapılan yaklaşık 120 testin 8’inin pozitif çıktığını açıkladı.
Pozitif çıkan köylülerinin genel durumlarının iyi olduğunu ve bazılarının birkaç gün içinde taburcu edileceklerini kaydeden Coşkun, pozitif vakaların tümünün Rum olduğunu bildirdi.
Coşkun, bugün Sağlık Bakanlığı tarafından Dipkarpaz köyünde ücretsiz olarak PCR testi yapılacağını, yaklaşık 500 adet test yapmayı planladıklarını duyurdu.
Kendisine de test yapıldığını ve sonucunun negatif çıktığını ifade eden Suphi Coşkun, köylülerini test yapmaya davet etti.
Test sonucu pozitif çıkan Rum köylülerinin 6’sının tedavilerinin güneyde 2’sinin ise kuzeyde devam ettiğini anlatan Coşkun, vakalar arasında 11 yaşında ve 11 aylık 2 de çocuk bulunduğunu açıkladı. Suphi Coşkun, “Bana bir şey olmaz. Ben gencim” rehavetine kapılmamaları gerektiğinin altını çizdi ve bugün yapılacak testlere köylülerini ve özellikle de yakın temaslı olduğunu düşünenlerin korkmadan, utanmadan katılmalarını istedi. Coşkun, yapılacak testlerin sonuçlarının negatif olması halinde kapalı olan köy kahvehanelerinin de açılmasının değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473