banner564

Turizmciler umutlu

Kuzey Kıbrıs ITB Berlin fuarında tanıtımlarına devam ediyor

Turizmciler umutlu
banner598
Arzu KÖPRÜLÜ 
Kuzey Kıbrıs ITB Berlin fuarının ikinci gününde de tanıtımlarına devam ediyor. ITB Berlin Fuarı’nın ikinci gününde Turizm Bakanlığı yetkilileri ve sektör temsilcileri değerlendirme toplantısı yaparak açıklamalarda bulundu.
Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, ITB Kuzey Kıbrıs standının gördüğü ilgiden memnuniyet duyduğunu belirterek, Kuzey Kıbrıs’ın kültürünü ve turizm ürününü tanıtmak için tüm paydaşlarla elbirliğiyle çalıştıklarını söyledi.
Kuzey Kıbrıs standını gezen herkesin standın dizayınından ve konseptinden fazlasıyla etkilendiğini vurgulayan Esenyel, standın aldığı takdirlerden gurur duyduğunu belirtti.
Sağlık Turizm Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan ise, ITB Berlin fuarında ülkenin kültürel sosyal sağlık ve alternatif turizm ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatı bulduklarını belirterek, turizm bakanlığının sektörle işbirliği içerisinde iyi bir tempo yakaladığını ve yurt dışı temaslardan olumlu sonuçlar alındığını söyledi.
KTSAB Başkanı Orhan Tolun ise, ITB Berlin’de otantik Kıbrıs evi, yiyecekleri ve kültürüyle, master planına uygun olarak eko ve özel ilgi turizminin tanıtılmasına imkan sağlandığını belirterek, Almanya pazarının Türkiye ve İngiltere’den sonra en önemli turizm pazarı olduğunu vurguladı.Almanya pazarının uzun yıllar ihmal edilmesine rağmen son derece hızlı gelişen bir Pazar olduğunu dile getiren Tolun, İngiltere’den her yıl azalan sayılarda turist gelirken Almanya’dan özel ilgi turizmi için gelen çok sayıda kişi olduğunu belirtti.
Almanya Turizm Koordinatörü Önal Dorak ise, Kıbrıs’ın sıcak mimarisini yansıtan bir taş ev konseptiyle ITB Berlin’de bulunmaktan memnun olduğunu dile getirerek, el sanatları, yiyecek içecek temasının da oldukça ilgi çektiğini söyledi.
KITOB Başkanı Fethi Özboğaç ise, turizmin sürekli büyüyen bir sektör olduğuna işaret ederek, ITB Berlin’in de bu büyümenin en önemli kanıtı olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2017, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474