banner564

Türkiye, Yunanistan ve Güney’den daha iyi’

2018 Dünya Mutluluk Raporu’na göre Kuzey Kıbrıs dünyanın en mutlu 58’inci ülkesi oldu

Türkiye, Yunanistan ve Güney’den daha iyi’
banner598

 Mert ÖZDEŞ- Suna ERDEN

   Birleşmiş Milletler'in (BM) bağımsız uzmanları tarafından hazırlanan ve 156 ülkeyi kapsayan ‘2018 Dünya Mutluluk Raporu’ açıklandı. Ülkelerin kişi başına düşen gayri safi milli hasıla, ortalama yaşam süresi, sosyal yardım, özgürlük, güven ve refah gibi altı kritere göre yapılan puanlama sonucunda dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya oldu.  
   İkinci sırada yer alan Norveç'i Danimarka, İzlanda ve İsviçre takip etti.
   Listede “Kuzey Kıbrıs” olarak yer alan ülkemiz, geçtiğimiz yıla göre 3 basamak birden yükselerek dünyanın en mutlu 58’inci ülkesi oldu. Güney Kıbrıs’ın 61’inci olduğu listede Türkiye 5 basamak gerileyerek 74’üncü, Yunanistan ise 79’uncu sırada yer aldı.
   Listeye göre en mutsuz beş ülke Yemen, Tanzanya, Güney Sudan, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Burundi oldu.

Siyasiler ne diyor?

Ersin Tatar (UBP Genel Başkanı):
Tüm sıkıntılara rağmen aile bağları, arkadaşlık bağları, dayanışma unsurları halkı mutlu ediyor. Bir takım sıkıntılarımız olsa da biz mutlu bir ülkeyiz. Dünyanın en huzurlu ve en güvenli ülkesiyiz. Çünkü arkamızda Türkiye vardır. Bu ülkenin huzurunu sağlamaktadır. Bakın caddelere, barlara, mekanlara insanlar hep dışarda eğlencededir. Çünkü biz huzurlu ve mutlu bir halkız… Aile bağlarımız da kuvvetli olduğu için mutluluğumuz daim oluyor. Ekonomik sıkıntılar var ancak her şey para değildir. Çok paran olur ama yalnızsan neye yarar. 
Bu arada 2019 yılı için herkese sağlık mutluluk dilerim. Bu ülkeye sahip çıkalım. 

Erhan Arıklı: (YDP Genel Başkanı): 
Mutlu olmak için çok sebep var ama halkın mutlu olduğunu düşünmüyorum. Yönetimdeki sıkıntılardan dolayı bu güzel ülkede mutlu olmak imkânsız... Hele hele güneyden mutlu olduğumuza inanmıyorum. Toplumun büyük bir kesimi özellikle kırsal kesimde yaşayanlar seslerini duyuramıyorlar. Ekonomik sıkıntılar, sistemsizlik sıkıntıların baş nedenidir. Bu arada 2019 yılının mutluluk ve huzur getirmesini dilerim… 

Gülşah Sanver Manavoğlu (HP Milletvekili):

Ben mutlu bir ülke olduğumuzu düşünüyorum. Ekonomik sıkıntılar olsa da diğer unsurlar bizi mutlu ediyor. Mesela aile bağlarımız, sosyal dayanışmalarımız, doğamız bizi mutlu ediyor. Dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Bu bile mutlu olmamız için yeterlidir.  

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2018, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473