banner564

Tutuklu kalacak

Yurda verdiği bebeğini koruyucu ailenin yanından kaçıran Tuğba Tiken, cezaevine gönderildi

Tutuklu kalacak
banner598

 Suna ERDEN

Gönyeli’de çocuğunu yurda verdikten sonra pişman olup koruyucu ailenin evini basıp, 15 aylıl bebeği kaçıran 20 yaşındaki Tuğba Tiken hakkındaki soruşturma tamamlandı. Oğlunun velayetini verdikten 15 gün sonra koruyucu anneyi darp ederek, bebeği alan ve polis kararkolunda kadın memurun burnunu kıran zanlı dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada zanlının çocuğu İngiltere’ye kaçıracağı yönünde sosyal medyada paylaşımlar yaptığı belirtilerek, tutuklu yargılanması talep edildi.

Çocuğu kaçırabilir
Zanlı hakkındaki soruşturmayı yapan polis, uyuşturucu suçundan cezaevinde olan zanlının, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanarak 30 Kasım’da tahliye olduğunu ve cezaevinden çıktığı gün suçları işlediğine dikkat çekti. 
Polis, ayrıca zanlının sosyal paylaşım sitesinde çocuğunu İngiltere’ye kaçıracağı yönünde paylaşımda bulunduğuna değindi ve zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.
Mahkeme zanlının 15 günü aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

Ev basıp, burun kırdı
Gönyeli’de 30 Kasım’da meydana gelen olayda Tuğba Tiken 14 Kasım 2018 tarihinde 15 aylık çocuğunun ebeveyin haklarını Sosyal Hizmetler Dairesi’ne devretti. Sosyal Hizmetler Dairesi, bebeği koruyucu aileye verdi. Zanlı Tiken, 30 Kasım tarihinde ise koyucu anne N.D.’nin evine gidip bebeği almak istedi. Zanlı, .D.’nin evine izinsiz girip, mülküne tecavüz suçu işledi.Zanlı Tiken eve zorla girdikten sonra yatağında yatan bebeği aldı ve dışarı çıkmak istedi. Bu esnada kendisine engel olmaya çalışan N.D.’nin sağ koluna tırnaklarını batırmak suretiyle ciddi bir şekilde darp etti.
Zanlı Tuğba Tiken, çocuğu alıp olay yerinden ayrıldı.Sosyal Hizmetler ve N.D.’nin şikayeti üzerine zanlı bebeği aldıktan birkaç saat sonra gözaltına alındı. Zanlı polis karakolunda hücreye konulmak istendiği esnada ise hücre görevlisi olan kadın polis memurunun burnuna bir kez kafa atıp, burnunu kırdı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473